PRODALI STE SVOJU VJERU,A MI JE KUPILI OD VAS!

 • This topic has 1 odgovor, 1 glas, and was last updated prije 12 years by Anonimno. This post has been viewed 581 times
Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Autor
  Postovi
 • #8367
  Anonimno
  Neaktivan

  Nakon što je pokupila potrebne namirnice u supermarketu, u jednom od francuskih gradova, sestra sa nikabom je stala u red na kasi da plati. Nakon nekoliko trenutaka došla je na red na kasi.

  Radnica za kasom je bila mlada muslimanka, arapkinja, koja nije imala hidžab na sebi. Počela je da jednu po jednu namirnicu sestre pod nikabom skenira, te nakon izvjesnog vremena, sa arogancijom u pogledu, obrati se sestri sa nikabom:

  “Imamo mnogo problema u ovoj državi i jedan od njih je tvoj nikab! Mi smo useljenici ovdje radi trgovine i dunjaluka, a ne da pokazujemo svoju vjeru i istoriju. Ako želiš da praktikuješ svoju vjeru i nosiš nikab, onda idi u svoju arapsku zemlju i radi šta god želiš!”

  Sestra sa nikabom je stala sa stavljanjem namirnica u vrećicu i podigla je svoj nikab.

  Djevojka za kasom je bila potpuno šokirana. Sestra sa nikabom, plavuša, sa plavim očima joj reče:

  :muslima: “Ja sam francuskinja, a ne arapski imigrant. Ovo je moja zemlja i ovo je moj islam. Vi koji ste muslimani po rodjenju i familijama ste prodali svoju vjeru, a mi smo je kupili od vas!”
  :muslima:
  Pouka ove priče leži u ovom kur'anskom ajetu:

  Allah, subhanehu we te'ala kaže u Kur'anu:

  “Pa ako okrenete leđa – a ja sam vam saopštio ono što vam je po meni poslano – Gospodar moj će umjesto vas narod drugi dovesti, i vi mu ničim nećete nauditi; Gospodar moj zaista bdi nad svim.” (Hud, 58.)

  #9070
  Anonimno
  Neaktivan

  :barek: dugo nisam cuo ovako neshto lijepo.

Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.