Reis Kavazović čestitao Božić mitropolitu dabrobosanskom Nikolaju

Označeno: 

 • This topic has 1 odgovor, 2 glasa, and was last updated prije 10 years, 5 months by curguz. This post has been viewed 4509 times
Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Autor
  Postovi
 • #28668
  Admin
  Keymaster

  Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je mitropolitu dabrobosanskom Nikolaju čestitku u povodu hrišćanskog praznika Božića.

  U čestitki Reisu-l-uleme se kaže:

  “Vaša Eminencijo,

  U svoje lično i u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Vama, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim pravoslavcima u Bosni i Hercegovini čestitam hrišćanski blagdan rođenja Isaa (Isusa), neka je na njega Božiji mir i spas.

  Želim da Vama i Vašim vjernicima ovaj blagdan protekne u duhovnom zadovoljstvu i miru. Molim Uzvišenog Boga da u našoj zajedničkoj domovini jača duh međuvjerničkog razumijevanja i poštovanja i da naši vjernici budu predvodnici napora na putu prosperiteta i dobra za sve ljude”.
  [kraj Kavazoviceve poruke]

  Ono što buni zdrav razum jeste činjenica kako je Kavazović mogao čestitati dva različita datuma za jedan te isti događaj – rodjenje Isusa. Prethodno je čestitao 25. decembar kao dan rodjenja Isusa (u čestitki Puljicu) a sada 7. januar (ortodoksima) kao dan rođenja Isusa.

  Ne vjerujem da je Kavazović stava da je Isus rodjen dvaput, i 25. decembra i 7. januara. Međutim, “mudrost” nalaže da se laže!
  Allahu naš, uputi nas na ono što je najbolje za nas i sačuvaj nas šejtanske “mudrosti” i zla korumpiranih vođa!

  http://www.putvjernika.com/Fetve-i-odgovori/fetve-savremenih-uenjaka-o-estitanju-boia-i-drugih-nevjernikih-praznika.html

  #29473
  curguz
  Gost

  neznam koja vam je svrha da je naš reis čestitao i napiso uopce rodjene ise,jer jesam cito u drugoj stapi,neko ovdje napisa na komentar brat je upotrebio teske rječi,ne nije ja bih reko ovako.tvoj brat laže-šta pise u KURANU čovjek koji laze a pogotovu iznese lazi o muslimanu a pri tom je to u ovom slučaju reis,imate li straha,tu laz vašu bez problema može svako dokazat i tu nema opravdanja

Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.