Reisu-l-ulema u Hong Kongu na Svjetskom budističkom forumu

 • This topic has 4 odgovora, 3 glasa, and was last updated prije 8 years, 1 month by AvatarAnonimno. This post has been viewed 312 times
Pregledavate 5 postova - 1 do 5 (od ukupno 5)
 • Autor
  Postovi
 • #8443
  AvatarAnonimno
  Neaktivan

  Na poziv Kineske budističke zajednice reisu-l-ulema Mustafa Cerić je prisustvovao trodnevnom Trećem svjetskom budističkom forumu u Hong Kongu pod nazivom “Harmoničan svijet – zajednička vizija, zajednička akcija”.

  U Hong Kongu su se sastali najviši budistički autoriteti iz cijelog svijeta da bi razgovarali o ulozi budizma u harmonizaciji odnosa među ljudima i narodima radi zajedničke vizije i zajedničke akcije za mir i sigurnost u svijetu.

  Gotovo na svim sesijama Trećeg budističkog foruma čuli su se pozivi, čak vapaji, da je vrijeme da se čovječanstvo sa svim svojim raznolikostima vrati jedinstvu moralnih vrijednosti među kojima je humanizam i ljudsko suosjećanje koje je utemeljeno u vijekovima staroj tradiciji da “čovjek treba da voli drugome ono što voli samome sebi”, odnosno, “čovjek ne smije činiti drugome, ono što ne bi volio da drugi učini njemu.”

  Svjetski budistički forum je zamišljen kao unutarbudistički dijalog o važnim pitanjima za budistički svijet, posebno za Kinu, koja, nakon maoizma, prolazi kroz viševrsnu transformaciju.

  Učesnici međuvjerskog dijaloga u Hong Kongu složili su se da istinska vjera promovira mir, naučava da se ljudima čini dobro i poziva ljude na suživot i toleranciju.

  klix

  #8453
  AvatarAnonimno
  Neaktivan

  Allah te nagradio ahi!Amin!Ja koliko znam Ulemma dozvoljava prisustvovanju ovakvih manifestacijama samo pod uslovom da ih pozoveš u Tewhid a nikako da dodješ da klimaš glavom i da se munafički ceseriš njima u lice a znaš da su mušrici…nažalost dosta ga ljudi naziva tim imenom koji stoji u naslovu tj tom titulom.Molim Allaha Uzvišenog da uputi ovaj narod bošnjački i albanski koji ovakve uzimaju za autoritete!Allahumme Amin!Allahumme Amin!Allahumme Amin!

  #8469
  AvatarAnonimno
  Neaktivan

  Iskreno, ne vidim zašto bi Reis prisustvovao na budističkom forumu osim ako to nije u cilju njegove promocije.
  Ali za komentare je najbolje sačekati da vidimo kakav će biti izvještaj sa tog foruma i hoće li on i o čemu pričati.

  #8475
  AvatarAnonimno
  Neaktivan

  Serić je u više navrata jasno dao do znanja da je njegov stav da Islam nije jedini put do Dženneta, pa vjerovatno smatra da i ovi obožavatelji kipova mogu u Džennet ako su “fini i hoće mir i toleranciju”.

  #8476
  AvatarAnonimno
  Neaktivan

  Ebu Merjem post=2844 wrote: Allah te nagradio ahi!

  Amin we ijjake.

Pregledavate 5 postova - 1 do 5 (od ukupno 5)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Najnoviji članci

Kultura kletve i proklinjanja ashaba i majki vjernika kod šiija

0
Pustimo da sami šijitski autoriteti govore o svom ubjeđenju, ali bez tukje - pretvaranja! Pogledajte pogana ubjeđenja šiizma - idolopokloničke sekte koja se krije iza islama. Šije lažu i potom proklinju najveće svetinje islama.

Pratite nas na Facebooku

5,588LikesLikes