Sve crkve na arapskom poluotoku trebaju biti unistene!

 • This topic has 12 odgovora, 9 glasova, and was last updated prije 10 years, 6 months by Anonimno. This post has been viewed 1182 times
Pregledavate 13 postova - 1 do 13 (od ukupno 13)
 • Autor
  Postovi
 • #6937
  Anonimno
  Neaktivan

  The Grand Mufti of Saudi Arabia has said it is “necessary to destroy all the churches of the region,” following Kuwait’s moves to ban their construction.

  Speaking to a delegation in Kuwait, Sheikh Abdul Aziz bin Abdullah, stressed that since the tiny Gulf state was a part of the Arabian Peninsula, it was necessary to destroy all of the churches in the country, Arabic media have reported.

  Saudi Arabia’s top cleric made the comment in view of an age-old rule that only Islam can be practiced in the region.

  The Grand Mufti of Saudi Arabia is the highest official of religious law in the Sunni Muslim kingdom. He is also the head of the Supreme Council of Ulema (Islamic scholars) and of the Standing Committee for Scientific Research and Issuing of Fatwas.

  A Kuwaiti parliamentarian said last month he wanted to ban the construction of churches and non-Islamic places of worship in the Gulf state.

  MP Osama Al-Munawer announced on Twitter he planned to submit a draft law calling for the removal of all churches in the country. He later clarified that existing churches should remain but the construction of new non-Islamic places of worship should be banned.

  http://www.arabianbusiness.com/destroy-all-churches-in-gulf-says-saudi-grand-mufti-450002.html

  #6938
  Anonimno
  Neaktivan

  Moze li neko dati bar priblizan podatak koliko to ima crkvi u islamskim zemljama, a koliko ima dzamija u ne-islamskim zemljama?
  Zar svi muslimani ne traze svoje pravo da imaju dzamiju kako bi obavljali svoje vjerske obrede bilo da se radi o USA, Evropi ili drugim zemljama, a jedan ovako visoko rangiran vjerski poglavar poziva na rusenje tudjih bogomolja?
  Zaista ne razumijem sta je on htio postici sa ovom fetvom.

  #6940
  Anonimno
  Neaktivan

  u šerijatskoj zemlji, tj u islamskoj zemlji je zabranjeno označavanje kršćanskih i jevrejskih bogomolja… kao što su zvonici, krstovi, kule i slično… znači mogu biti samo obične zgrade (kuće), podrumi i slično… vanjski izgled nesmije nikako upućivati na to da je tu nekakva bogomolja, niti smiju dawetit narod okolo svojom vjerom…

  ako se izgradi takva bogomolja, ruši se…

  a to što ti upoređuješ sa kjafirskim zemljama, je pogrešno… jer pravila šerijata se jasno znadu, a u njihovim zemljama mi mozemo njihov zakon iskoristavat u nasu korist, kao sto je pravo na vjeroispovjest… nadam se da si razumio.

  necemo mi šerijat ukidat jer to kjafirima smeta, nit cemo ga “ublažit” da bi nama kjafiri u svojoj zemlji “ublažili”… razumiješ

  #6941
  Anonimno
  Neaktivan

  Garonja post=1126 wrote: Moze li neko dati bar priblizan podatak koliko to ima crkvi u islamskim zemljama, a koliko ima dzamija u ne-islamskim zemljama?
  Zar svi muslimani ne traze svoje pravo da imaju dzamiju kako bi obavljali svoje vjerske obrede bilo da se radi o USA, Evropi ili drugim zemljama, a jedan ovako visoko rangiran vjerski poglavar poziva na rusenje tudjih bogomolja?
  Zaista ne razumijem sta je on htio postici sa ovom fetvom.

  Utorak, 05 oktobar 2010 12:39

  PITANJE:

  Selam alejkum, imam pitanje koje glasi: Da li je dozvoljeno ukrašavati ili graditi crkvene objekte. Molim vas sa dokazima!

  ODGOVOR:

  We alejkum selam we rahmetullahi we berekatuhu

  Izgradnja, ukrašavanje, renoviranje i u cjelini bilo koji posao kojim se potpomaže otvaranje crkve, sinagoge i tome sličnih objekata u kojima se čini širk Allahu, subhanehu ve teala, nije dozvoljen iz više razloga:

  1 Takav postupak je oprečan značenju riječi šehadeta da nema boga sem Allaha i da je Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem, Njegov rob i poslanik. Naime riječi šehadeta, koje predstavljaju najčvršću sponu, zahtjevaju od nas da se odreknemo širka i mušrika i da ih pozivamo u islam a ne da ih potpomažemo u njihovom širku. Kaže Uzvišeni, subhanehu ve teala:

  قَدْ كَانَتْ لَكُمْ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ فِي إِبْرَاهِيمَ وَالَّذِينَ مَعَهُ إِذْ قَالُوا لِقَوْمِهِمْ إِنَّا بُرَاء مِنكُمْ وَمِمَّا تَعْبُدُونَ مِن دُونِ اللَّهِ كَفَرْنَا بِكُمْ وَبَدَا بَيْنَنَا وَبَيْنَكُمُ الْعَدَاوَةُ وَالْبَغْضَاء أَبَدًا حَتَّى تُؤْمِنُوا بِاللَّهِ وَحْدَهُ

  ‘‘Vi imate lijep uzor u Ibrahimu i u onima koji su s njim kad su narodu svome rekli: Mi s vama nemamo ništa, a ni s onim što vi, umjesto Allaha, obožavate, mi vas se odričemo, i neprijateljstvo i mržnja će se između nas stalno javljati sve dok ne budete u Allaha, Njega Jedinog, vjerovali!” (Mumtehine, 4)

  I kaže Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem: ”Ko kaže la ilahe illallah i zanijeka ono što se obožava mimo Allaha, zabranjena je njegova krv i njegov imetak a njegovo polaganje računa je kod Allaha.” Muslim

  Pa kako se odrekao mušrika i kako je zanijekao ono što se obožava mimo Allaha onaj ko gradi, otvara ili renovira objekat u kojima se obožavaju drugi mimo Allaha?!!

  2 Allah, subhanehu ve teala, nam naređuje da se međusobno potpomažemo u dobročinstvu i bogobojaznosti a ne u grijehu i nepokornosti Njemu Uzvišenom. Pa tako kaže:

  وَتَعَاوَنُواْ عَلَى الْبرِّ وَالتَّقْوَى وَلاَ تَعَاوَنُواْ عَلَى الإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ وَاتَّقُواْ اللّهَ إِنَّ اللّهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ

  ‘’I međusobno se potpomažite u dobročinstvu i bogobojaznosti, a ne sudjelujte u grijehu i neprijateljstvu; i bojte se Allaha jer Allah strašno kažnjava.” (Maide, 2)

  Ako nam je zabranjeno potpomagati se čak i malim grijesima kakav je tek slučaj kada se radi o potpomaganju u najvećem grijehu a to je širk Allahu, da nas Allah sačuva od toga.

  3 Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, nam je naredio da mijenjamo zlo koje vidimo. A ako ga nismo u stanju promijeniti onda da ga preziremo svojim srem. Pa kaže, sallallahu alejhi ve sellem: ”Ko od vas vidi loše djelo neka ga promijeni rukom, a ako to nije u stanju neka ga onda promijeni jezikom, a ako ni to nije u stanju onda neka ga prezire svojim srcem, a to je najmanji vid imana.” Hadis bilježi Muslim od Ebu Seida el Hudrija, radijellahu anhu.

  Pa gdje je u ovakvom postupku (izgradnji crkvi i drugih mušričkih objekata) i najmanji vid imana koji se ogleda u preziru srca, kada čovjek u stvari učestvuje u njihovoj izgradnji i otvaranju.

  4 Izgradnja crkvi i drugih mušričkih objekata predsavlja zadovoljstvo kufrom da nas Allah sačuva od toga. Kaže Uzvišeni, govoreći o onima koji bez prisile sjede na mjestima gdje se čini kufr u Allahove riječi i ismijava njima, bez negiranja takvima ili u najmanju ruku ustajanja sa takvog medžlisa:

  وَقَدْ نَزَّلَ عَلَيْكُمْ فِي الْكِتَابِ أَنْ إِذَا سَمِعْتُمْ آيَاتِ اللّهِ يُكَفَرُ بِهَا وَيُسْتَهْزَأُ بِهَا فَلاَ تَقْعُدُواْ مَعَهُمْ حَتَّى يَخُوضُواْ فِي حَدِيثٍ غَيْرِهِ إِنَّكُمْ إِذًا مِّثْلُهُمْ إِنَّ اللّهَ جَامِعُ الْمُنَافِقِينَ وَالْكَافِرِينَ فِي جَهَنَّمَ جَمِيعًا

  On vam je već u Knjizi objavio: “Kada čujete da se Allahove riječi poriču (čini kufr) i da im se izruguje, ne sjedite s njima dok ne stupe u drugi razgovor, inače, bit ćete kao oni. Allah će sigurno sastaviti u Džehennemu sve licemjere i nevjernike.”

  Kaže Kurtubi: ‘’To zbog toga što je onaj koji ih se ne kloni zadovoljan njihovim djelom, a zadovoljstvo kufrom je kufr. Pa ko sjedi na mjestu na kojem se čini grijeh bez negiranja istog, takav je saučesnik sa onima koji čine grijeh.’’ Kurtubijev tefsir 5/418

  I kaže šejh Sulejman ibn Abdullah, od učenjaka Nedžda: ‘’Značenje ovog ajeta je njegov bukvalni smisao tj da kada čovjek čuje kako se čini kufr u Allahovim riječima (poriču se) ili ismijava njima, pa pored toga sjedi sa tim nevjernicima koji se ismijavaju, bez prisile i bez toga da im negira takav postupak ili ustane sve dok ne prekinu sa takvim govorom, onda je on poput njih pa makar ne radio djelo kojeg oni rade.’’ Medžmuatu et-tevhid 48

  Ako je čovjek poput onoga koji čini grijeh samo zbog toga što sjedi na mjestu u kojem se čini grijeh, bez prisile ili negiranja i bez ustajanja sa takvog medžlisa, onda kakav je tek slučaj onoga koji omogućava i svojim djelom daje doprinos u činjenju najvećeg grijeha na zemaljskoj kugli – širku.

  5 U šerijatu svakog vjerovjesnika je bio zabranjen širk. A kada je zabranjen širk onda su zabranjeni i putevi koji njemu vode. A zar izgradnja crkve, sinagoge i drugih mušričkih objekata ne predstavlja najveći put koji vodi širku?

  Na kraju evo i stavova učenjaka četiri mezheba i mudžtehida

  a) U knjizi Mudevvenetul kubra (knjiga malikijskog mezheba) stoji: ‘’Da li je kod imama Malika dozvoljeno da čovjek iznajmi sebe (radi za platu) u izgradnji crkve?’’ Pa je odgovorio: ‘’Ne, nije dozvoljeno jer je imam Malik rekao:’ Nije dozvoljeno čovjeku da iznajmi sebe u nečemu što je Allah zabranio. ‘ I kaže isto tako (tj imam Malik): ‘Nije dozvoljeno iznajmiti niti prodati kuću onome ko će od nje načiniti crkvu, niti da iznajmi životinju onome ko će je jahati da bi otišao u crkvu.’’ Mudevvenetul kubra 4/318

  b) U knjizi Mevahibul Dželil ( takođe malikijskog mezheba) od Ebu Abdullaha el-Magribija stoji: ‘’…niti je dozvoljeno da čovjek iznajmi sebe radi čišćenja crkve ili čuvanja svinja…’’Mevahibul Dželil 5/424. Ako je zabranjeno ćistiti crkvu onda je još preče da bude zabranjena njena izgradnja, renoviranje i tome slično.

  c) Što se tiče mezheba imama Ahmeda, šejhul islam Ibn Tejmije kaže: ‘’Što se tiče mezheba imama Ahmeda po potanju izgradnja zvona i tome slično, imam Amidi kaže da to nije dozvoljeno i to je jedinstveni rivajet (tj nema drugog rivajeta imama Ahmeda koji to dozvoljava op.prev), zato što je dobit radi koje je sklopljen ugovor zabranjen. Isti je slučaj kada je u pitanju iznajmljivanje čovjeka da gradi crkvu ili sinagogu…’’Iktidau siratil mustekim 1/244

  d) Što se tiče šafija, kaže imam Šihabud-din Ahmed ibn Selame el-Kaljubi u svojoj Hašiji pznata kao Hašijetu Kaljubi: … Isto tako nije dozvoljeno da musliman iznajmi sebe kod kafira u izgradnji crkve…’’ Hašijetu Kaljubi 3/71

  e) Sličan govor je i govor imama Šemsud-dina er-Remlija koji u svojoj Hašiji 5/274 kaže: ‘’Nije ispravno da zimija (štićenik u islamskoj državi) iznajmi muslimana u izgradnji crkve zbog toga što je njeno izgrađivanje zabranjeno.’’

  f) Imam Subki kaže. ‘’Izgradnja crkve je zabranjena po konsenzusu, isto tako njeno renoviranje…’’ Fetava es-Subki 2/369

  g) Imam Zerkeši eš-šafi’ij kaže: ‘’Riddet (otpadništvo od islama) biva i djelom, stoga Ešari (cilja se na Ebu Hasana el-Ešasrija) kaže da je izgradnja crkvi riddet.’’ El-mensur fil kavaid 3/55

  h) Što se tiče hanefija oni u svojim knjigama prenose od dva učenika imama Ebu Hanife (Ebu Jusufa i Muhammeda ibn Hasana eš-Šejbanija), zabranjenost izgradnji crkvi, vasijjet (oporuku) njihovih izgradnji, njihovo održavanje ili iznajmljivanje za njihovu izgradnju. Detaljnije pogledaj El-hidaje šerhul Bidaje 4/94, Bahrur-raik 8/230.

  i) Šejhul Islam ibn Tejmije, rahimehullahu teala, kaže. ‘’Onaj ko vjeruje da su crkve Allahove kuće, i da se Allah obožava u njima, ili da je ono što rade jevreji i kršćani ibadet Allahu i pokornost Njegovom Poslaniku, ili da On to voli i time je zadovoljan, ili da ih pomaže u njihovom otvaranju i uspostavljanju njihove vjere, ili vjeruje da je pokornost ili dobro djelo – takav je kafir.’’ (Pogledaj Kešful kanna’a 5/3073)

  j) Stalna komisija za fetve na čelu sa šejhom Bin Bazom je takođe izdala fetvu o zabranjenosti izgradnji objekata u kojima se čini širk Allahu. U spomenutoj fetvi stalna komisija je prenijela i gore pomenutu fetvu šejhul islama Ibn Tejmije. Fetva broj 21413

  U drugoj fetvi stalne komisije za fetve 14/482 stoji: ‘’Nije dozvoljeno muslimanu koji vjeruje u Allaha i Sudnji dan da gradi crkvu ili neko drugo mjesto za ibadet koji nije zasnovan na islamu kojim je Uzvišeni poslao Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem. To zbog toga što to predstavlja jedan od najvećih vidova potpomaganja u kufru i ispoljavanja njegovih obilježja. A Uzvišeni kaže:

  وَتَعَاوَنُواْ عَلَى الْبرِّ وَالتَّقْوَى وَلاَ تَعَاوَنُواْ عَلَى الإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ وَاتَّقُواْ اللّهَ إِنَّ اللّهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ

  ‘’I međusobno se potpomažite u dobročinstvu i bogobojaznosti, a ne sudjelujte u grijehu i neprijateljstvu; i bojte se Allaha jer Allah strašno kažnjava.” (Maide, 2)

  Odgovorio: Idriz Bilibani

  http://www.essunne.com/PITANJA-I-ODGOVORI/da-li-je-dozvoljeno-ukraavati-i-graditi-crkvene-objekte-novo.html

  #6942
  Anonimno
  Neaktivan

  Ali ovdje se poziva na rusenje svih crkvi na arapskom poluotoku. Ako su te bogomolje mogle vjekovima biti na tim mjestima (pr. Egipat, Jordan, Sirija, Liban…) zbog cega bi one sada trebale smetati muslimanima i zbog cega bi jedan takav vjerski autoritet trebao pozivati na njihovo rusenje. To me malo zbunjuje, jer smatram da bi to samo stetilo islamu.
  A osim toga ne salje se lijepa poruka, jer kako Saudijci ili Egipcani koji zive u Italiji mogu traziti da sagrade dzamiju u kojoj bi se molili a da istovremeno pozivaju da se u muslimanskim zemljama poruse crkve koje tu stoje godinama.

  #6946
  Anonimno
  Neaktivan

  Selam alejkum,

  Nevolim da kometujem na forumima….ali…

  Brate ova informacija koju si preuzeo je sa Tagutske stranice, a ne od neke od islamskih ustanova.
  Ovo nije nikakav poziv, nego obicna izjava koja je postavljena na Twitter, jos jedna čifutska stranica kao facebook.
  Danas na internetu svako može da se prestavlja kao neki autoritet, internet nije preporučeno sredstvo informisanja jer se nezna šta je istina a šta laž, nezna se ko sjedi iza ekrana na monitoru i piše ili pak uređuje ovakve stranice kao www. arabianbusiness .com
  Ovo ti je ista situacija kao da gledas Radtio televiziju republike srpske i sudis prema onome što oni pričaju i sebe prestavljaju kao žrtve genocida.

  Internet je jedan od najprljavijih mass media informatora.
  Izmišljen od strance Amerikanaca, ovaj operativni sistem koji upravo korstiš koji se zove Windows, je napravljen od čifutske organizacije zvane Microsoft, sa čifutom Bill Gatesom na čelu te organizacije.

  Sami računari su djelo čifuta i taguta u kojima se nastoju zaglupljivanje ljudi i izogretanju njihovih umova.

  Moja poruka je da se držiš sunneta poslanika, džemata i Kur'ana za uzimanje informacija i odgovora a ne internet.

  #6983
  Anonimno
  Neaktivan

  Abdule post=1134 wrote: Selam alejkum,

  Nevolim da kometujem na forumima….ali…

  Brate ova informacija koju si preuzeo je sa Tagutske stranice, a ne od neke od islamskih ustanova.
  Ovo nije nikakav poziv, nego obicna izjava koja je postavljena na Twitter, jos jedna čifutska stranica kao facebook.
  Danas na internetu svako može da se prestavlja kao neki autoritet, internet nije preporučeno sredstvo informisanja jer se nezna šta je istina a šta laž, nezna se ko sjedi iza ekrana na monitoru i piše ili pak uređuje ovakve stranice kao www. arabianbusiness .com
  Ovo ti je ista situacija kao da gledas Radtio televiziju republike srpske i sudis prema onome što oni pričaju i sebe prestavljaju kao žrtve genocida.

  Internet je jedan od najprljavijih mass media informatora.
  Izmišljen od strance Amerikanaca, ovaj operativni sistem koji upravo korstiš koji se zove Windows, je napravljen od čifutske organizacije zvane Microsoft, sa čifutom Bill Gatesom na čelu te organizacije.

  Sami računari su djelo čifuta i taguta u kojima se nastoju zaglupljivanje ljudi i izogretanju njihovih umova.

  Moja poruka je da se držiš sunneta poslanika, džemata i Kur'ana za uzimanje informacija i odgovora a ne internet.

  Ovu vijest je prenio veliki broj agencija pa ti bujrum nadji onu kojoj najvise vjerujes.
  Ako tako smatras da je internet los i stetan, onda ga se kloni da ti ne bi zatrovao dusu.
  I Nikola Tesla je bio nemusliman (Srbin ili Hrvat, nebitno) pa bi po toj logici trebali iskljuciti struju, ne bi se trebali voziti u autima jer su i njih izmislili nevjernici…. Mislim da si malo otisao u krajnost. Uvijek treba odbaciti ono sto ce ti donijeti lose, bez obzira ko to izmislio ili prodavao, a prihvatiti ono sto ce ti donijeti neku korist.

  #6987
  Anonimno
  Gost

  Ali ovdje se poziva na rusenje svih crkvi na arapskom poluotoku. Ako su te bogomolje mogle vjekovima biti na tim mjestima (pr. Egipat, Jordan, Sirija, Liban…)

  Garonja, Egipat, Jordan, Sirija, Liban ne potpadaju pod Arapski poluotok.

  zbog cega bi one sada trebale smetati muslimanima i zbog cega bi jedan takav vjerski autoritet trebao pozivati na njihovo rusenje. To me malo zbunjuje, jer smatram da bi to samo stetilo islamu.

  Islamu nikako ne može naštetiti sprovođenje njegovih propisa. O zabrani gradnje crkava na Arapskom poluotoko postoji hadis Poslanika saws.

  A osim toga ne salje se lijepa poruka, jer kako Saudijci ili Egipcani koji zive u Italiji mogu traziti da sagrade dzamiju u kojoj bi se molili a da istovremeno pozivaju da se u muslimanskim zemljama poruse crkve koje tu stoje godinama.

  Mogu li muslimani sagraditi džamiju u Vatikanu ili Svetoj Gori u grčkoj? Ne mogu! Pa tako ni kršćani ne mogu crkvu na Arabijskom poluotoku. Šta je tu čudno.

  Mnogo bi bolje bilo kada bi se muslimani brinuli o tome šta Allah kaže o njima, a ne šta će nevjernici reći o njima.

  #6993
  Anonimno
  Neaktivan

  Nesjecam se da sam negdje spomenuo Nikolu Teslu, ili nešto o autima ili o električnoj energiji.
  Biti Srbin ili Hrvat je nacionalnost i etnička pripadnost a ne vjeroispovjest, svako onaj koji vjeruje u nesto mimo Allaha dž.š. ili mu pripisuje druga/sina itd. je nevjernik i čeka ga vatra vječna, osim ako se ne pokaje i primi islam.

  Stvar je u tome da je internet jako opasan a i računari uopćenito. Iskrivljuje se istina, pričaju se raznorazne neistine.
  Ja ne kazem da treba ostaviti računar i internet, nego samo da treba dobro sagledati situaciju a ne odmah uzimati nesto zdravo za gotovo. Možete primjetit milion prevoda Kur'ana na internetu, svako od njih ima svoj interpretaciju i prevod značenja.
  Baš zbog toga se treba držat Džemata, Kur'ana i Sunneta Poslanika saws. Bez Džemata nema Islama.

  Ljudi danas daju svoje informacije na internetu, svoj lične podatke, koriste cionističke servise kao Facebook i Twitter, a vecina ih nezna da to sve prate ti isti koji su to napravili. Ili pak Google, svaki put kada udarite enter, ta informacija se prikuplja.
  Na internetu neznaš tog autora koji je postavio tu vijest, neznaš ni čija je ta Agencija koja prenosi vijest.

  Nema većih neprijatelja muslimanima od čifuta. To ti je dokazano i u Kur'anu u više navrata. Nastoje na sve moguće načine da unište i razjedine muslimane, ubijaju muslimansku djecu i žene već 54 godine u Palestini.

  I na kraju. Treba prihvatiti samo ono dobro što je dozvoljeno šerijatom, a odbaciti sve ono što je zabranjeno šerijatom.

  Selam

  #7003
  Anonimno
  Neaktivan

  ISTINU SI REKAO ali dragi brate munaficima zaista smeta serijat. a tako i treba :zastava1:
  a nesmata njima sav ovaj pokolj sto se vrsi danas nad vjernike i vjernice
  nase majke nase sestre nasa braca i nasi starii a posebno POKLJ nase djece
  smeta im to sto neko sledi kuran i sunnet.nek znaju daje ALLAH objecao pobjedu ovom ummetu
  bilo dase to nekome svidza ili ne!

  #7013
  Anonimno
  Neaktivan

  EL UKAB ITINU SI REKAO.
  Skoro da nema dana da nepustim suzu zbog brace,sestara i njihove dijece koju na svakom uglu zemaljske kugle kolju,siluju,pljackaju,izgladnjuju do smrti i progone a munafici se sikiraju zbog shejtanskih kuca i shtace zabludjeli i zalutali misliti.
  Bolje bi im bilo da vide shta Allah azewedzel misli o njima i bolje bi im bilo da se allaha velicanstvenoga boje i kazne uzasne i da citaju Kur*an casni i vide cime im se prijeti i da saznaju ono shto trebaju da saznaju i da mole Milostivoga za oprost i da uzvjeruju onako kako to pravi m*umini vjeruju i dase klone shuplje price i da pozivaju neupucene i da preporucuju istinu i da preporucuju sabur i trude se da zasluze Milost Milostivoga.

  #7039
  Anonimno
  Neaktivan

  zasto su nama uvjek drazi oni sejhovi koji pozivaju na netoleranciju umjesto sejhova koji se zalazu za suzivot i toleranciju?

  #7059
  Anonimno
  Neaktivan

  haj da se uključim u ovu raspravu
  Abdul reče kako je sve ovo ćafirsko i da bi se trebalo držati Kur'ana i sunneta i džemata
  zanimljjivo je to da je to on sve rekao pomoću ovih ćafirskih izuma
  ma hoću samo da kažem da je bez veze ovo pisao i vidi se da je dibidus glede stvarnosti i td

Pregledavate 13 postova - 1 do 13 (od ukupno 13)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.