Teško oboljela Izeta moli za pomoć: Mojoj djeci i hljeb je luksuz

 • This topic has 4 odgovora, 3 glasa, and was last updated prije 10 years, 7 months by Anonimno. This post has been viewed 986 times
Pregledavate 5 postova - 1 do 5 (od ukupno 5)
 • Autor
  Postovi
 • #10939
  Anonimno
  Neaktivan

  Teško oboljela Izeta Omerović iz Kaknja, majka je troje malodobne djece. Izeta ima karcinom pluća koji je metastazirao. Kaže da sebi ne može obezbijediti novac za lijekove, a kamoli djeci kupiti sve potrebno za novu školsku godinu. Njen suprug je nakon transplatacije bubrega 2002. godine, ostao je bez posla jer nije u mogućnosti raditi fizičke poslove.

  Kako kaže ova nesretna žena, svi žive od dječijeg doplatka, koji je u Zeničko-Dobojskom kantonu mizernih 12,5 KM.

  “Podstanari smo u Kaknju. Za kiriju izdvajamo 100 maraka. Idem na hemoterapiju, ali od tuge što djeci ne mogu priuštiti normalan život i ne mislim o svojoj bolesti. Ne znam šta će biti s mojoj djecom ako meni nešto bude. Djeca se stide zbog neimaštine. Najstarija kćerka upisala je srednju trgovačku školu, sin je peti razred, a najmlađa kći ima pet godina, i jedina želja su joj čokolada i sok. Mojoj djeci je nekada i hljeb luksuz”, kaže Izeta.

  Ona ipak ne sjedi skrštenih ruku trudeći se da porodici zaradi koricu hljeba kad god to može.

  “Ljudi su i pored očiju slijepi. Valjda svako ima svojih problema pa i ne vide tuđe. Nekad dobijem neku pomoć od rodbine, ali je to nedovoljno da se preživi sedmica, a kamoli mjesec. Kad imam nešto novca kupim nekoliko knjiga ili novčanika i zaputim se u Sarajevo. Tamo cijeli dan provedem moleći narod da nešto kupi. Nemam srca doći djeci bez korice hljeba u rukama”.

  Izeti bi bilo kakva pomoć dobro došla.

  “Ramazan je, valjda će se neko smilovati kako bih djeci barem kupila knjige. Moj broj mobitela je 062/182-667“, poručila je Izeta Omerović.

  #10940
  Anonimno
  Neaktivan

  Ovo je prilika da se iskaže solidarnost i suosjećanje. Tu, pred vašim očima, pomoći ljudima koji se bore za golu egzistenciju. Ja kao nemusliman spreman sam prvi pomoći, jer ovo je naša zbilja a ono što se događa tisućama kilometara daleko od nas jeste problem svih nas, ali ne toliki da bi samo o tome raspravljali.

  #10945
  Anonimno
  Neaktivan

  Salahudine,u ime Allaha te molim da mi pojasnis ovaj slucaj sa tom zenom.Da li licno poznajes tu porodicu,ili imas nekog poznatog ko svjedoci da je njena situacija zaista tako teska.Ovo trazim od tebe kako bih pomogao u granicama mojih mogucnosti…

  #10947
  Anonimno
  Neaktivan

  zajko post=5660 wrote: Salahudine,u ime Allaha te molim da mi pojasnis ovaj slucaj sa tom zenom.Da li licno poznajes tu porodicu,ili imas nekog poznatog ko svjedoci da je njena situacija zaista tako teska.Ovo trazim od tebe kako bih pomogao u granicama mojih mogucnosti…

  Ne znam brate. Ne poznajem licno tu porodicu. Text sam nasao na jednoj stranici pa rekoh da ga prenesem ovde.
  Jedini kontakt je kao sto vidis broj mobilnog. Zovni pa vidi gdje sta i kako dalje. InshAllah da je apel za pomoc istinit i ispravan. Allah te nagradio.

  #10949
  Anonimno
  Neaktivan

  Amin!!! I tebe isto tako.A vec sam kontaktirao na onaj broj,djeluje mi istinito pa cu sutra inshaAllah nesto poslati,a kada utvrdim da je slucaj onakav kako ona kaze,davat cu mjesecno i vise ako Bog da…

Pregledavate 5 postova - 1 do 5 (od ukupno 5)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.