True story of niqab victim (Stephanie djato)

Nova naslovna forums Multimedija Islam video True story of niqab victim (Stephanie djato)

Ova tema sadrži 6 odgovora, ima 5 glasova, zadnji odgovor od:  Abdullah Hodžić prije 6 godine, 6 mjeseci. This post has been viewed 154 times

Pregledavate 7 postova - 1 do 7 (od ukupno 7)
 • Autor
  Postovi
 • #10218

  Anonimno

  #10220

  Anonimno

  Prije samo par sati sam citala ovaj clanak. Sajt na kojem sam citala je izvrsio transkripciju videa.

  Uistinu dovim i ja Gospodaru svih svijetova da polomi kicme tim yulumcarima a sestru da ucvrsti u vjeri i ovo iskusenje bude dokaz za nju na Sudnjem danu, Amin

  #10283

  Anonimno

  Prevod.

  Esselamu alejkum we rahmetullah we berekatuhu. Pokusacu ovo da prevedem za ostale clanove i posjetioce foruma.
  Zbog moje davno zakrzljale gramatike i muke u stomaku nakon gledanja ove izjave trazim unaprijed halala viza vid pravopisnih gresaka.
  Allah vas nagradio.

  Euzu billahi mine sejtani radzim.
  Bismillahi er Rahmani er Rahim.
  Elhamdulillahi rabil alemin wEssalatu vesselamu alla sejidina ve nebijjina we habibina Muhammed, ve alla alihi ve sahbihi edzmain.
  Neka je mir i blagoslov na one koji slijede ispravan put.

  Dakle, ja sam Stephanie Djato, mlada djevojka koja je napadnuta tokom provjere-kontrole licne karte od strane policije Molenbeek-a. (belgija)
  Ja sam mlada muslimanka koja je presla na Islam prije cetiri godine. I sada nosim niqab skoro cetiri godine. I svo to vrijeme nisam naisla na probleme radi ovoga niqaba, sve do dana 31. maja 2012.
  Dakle, ja cu sad dati svoj verziju cinjenica (dogadjaja)
  Prije nego bi volila da pocnem, dopustite mi da kazem da ja ne pozivm na mrznju ili bilo sta.
  Ovaj video je napravljen u svrhu da bi se razjasnile odredjene stvari i da bi se iznijela isina na vidjelo, jer sve sto su ljudi do sad rasirili su bile lazi.
  Dakle, posebno tog jutra cetvrtak 31. maja 2012 sjela sam za tramvaj linija 19 u mjestu Jette a ne u Molenbeeku kako su tvrdili mediji.
  Cekala sam na tramvaj u pravcu bolnice gdje sam imala termin u 12 sati. Prilicno vazan termin.
  Tada su mi prisla dvojica policajaca i zatrazili moju licnu kartu.
  Odmah sam suradjivala i dala im svoju licnu kartu bez pravljenja ikakvih problema. Upitali su me da li zelim da skinem niqab kako bi me mogli identifikovati.
  Odgovorila sam da nije nikakav problem ali da nakon identifikacije zelim ponovo da pokrijem lice.
  Moja izjava je naljutila policace.
  Rekli su da zakon zabranjuje burqu i da nemam pravo da je stavim nazad nakon sto je sprovedena provjera licne karte.
  To sam naravno odbila. Tada sam im objasnila da ovo nije prvi put da sam podvrgnuta ovakvoj provjeri od strane policije i da policije nikad nije zahtijevala da skinem niqab nakon provjere licne karte.
  U glavnom identifikacija bi isla bez problema, u prijasnim provjerama ja dadnem licnu, pokazala bi lice policiji, oni bi me identifikovali i pustili bez ikakvih problema ali naravno uz kaznu koju bi nakon svega uvijek platila.
  Ali 31 maja nije bilo kao na prijasnjim provjerama licne karte.
  Krenulo je zaista pogresnom smjeru. Ne znam sta je bio razlog.
  Nakon sto sam odbila da skinem niqab za stalno, nakon provjere licne, predlozili su mi, ustvari nisu mi predlozili vec su me na silu uveli u auto kako bi me odveli u policijsku stanicu.
  Usla sam u auto bez da pravim ikakve probleme. Ustala sam sa stanice (tramvajske) i pratila ih do u auto u kojem su me odveli.
  Sad kad sam u autu, htjela sam da uzmem telefon kako bi javila bolnici da necu biti na vrijeme za zakazan termin. Da cu zakasniti.
  Vec je bilo11:30 a termin je bio zakazan za 12:00. Tako da sam sigurno znala da cu zakasniti sat vremena.
  Zena policajac koja je sjedila pored mene na zadnjem sjedistu je pokusala da mi otrgne telefon.
  Rekla mi je da sam lisena slobode i da nemam pravo da obavim telefonski razgovor.
  Na ovo sam odgovorila kako imam veoma vazan sastanak i da ne mogu priustiti da ga propustim i da me pusti da ih obavjestim i upitam o mogusnosti da dodjem kasnije nakon sto se izvrsi provjera licne karte.
  Na ovo policajac je odgovorio: Nema potrebe da ih obavjestis da ces kasniti danas, jer neces u bolnicu. Ides na 24 sata u zatvorsku celiju.
  Tada sam odgovorila: “Jeli ovo prijetnja”? Ona odgovori: “Ne, absolutno ne. Ali cemo te nauciti lekciju kako bi naucila da postujes zakon”.
  Tako da sad znate da su u vec u autu pocele manje prijetnje, uvrede, rasisticke primjedbe upucene mojoj vjeri, mom niqabu…
  Ali u autu nije bilo nasilja.
  Zelim da napomenem, zato sto su novinari rekli da me je policija napla vec na pocetku provjere licne karte, da to nije istina. Znaci do sada nije bilo nasilja. Ni sa moje a niti sa njihove strane.
  Dakle nakon sto smo stigli u policijsku stanicu smjestili sume u vrstu sobe, nije bila kancelarija, bila je neka vrsta ostave.
  Tu su me ostavili u prisustvu tri zene koje su me zastrasivale, vrijedjale i sl. zatrazile su da skinem niqab.
  Ovo sam ucinila bez suprostavljanja. Sklonila sam veo sa lica, barem to je sto sam najmanje razumjela iz njihovog pitanja. Oni odgovorise:
  “Nije to nasto smo mislili. Mislili smo sve. Sve sto pokriva tvoje lice, kosu, tijelo, trebas da odklonis. Moras sve da skines.
  Tada sam odbila jer nisam vidjela zasto bi se kompletno razodijenula radi provjere identiteta. Uvidjela sam da je ovo velika nepravda i ponizenje tako da sam to odbila.
  Tada su poceli da me vrjedjaju, rekli su da mi nismo u cirkusu, skini taj kostim, i svakakve vrste uvrijedljivih izjava…
  Ostala sam cvrsta, nisam htijela da se razodijenem ispred bilo koga a pogotovo ne ispred zena ne-muslimanki. To je za mene nezamislivo.
  Tada sam im jasno rekla da necu skinuti kompletan niqab, pokazala sam lice, mozete me identifikovati, necu se skinuti.
  Tada su rekli ako nezelis da se skines dobrovoljno, mi cemo te nasilu skinuti.
  Tog momenta policajac je skocio iza mene kako bi me drzao za ruke iza ledja. Druga dvojca su prisla da mi na silu skinu Djilbab.
  Buduci da je bio dugi djilbab bez dugmati i pricvrscivaca, imali su velikih poteskoca da ga skinu.
  Opirala sam se ovom skidanju pa su me udarili, udarcima u stomak i svukuda po malo.
  U isto vrijeme pokusavala je da mi podere djilbab. Zene koje su imale poteskoce da mi skinu djilbab su pozvale musko pojacanje kako bi im pomogli.
  Kad su muskarci stigli, odma su poceli da me udaraju (sakom) skoro po cijelom tijelu. Nastavili su da mi svlace djilbab sto su vecinom uspjeli jer je jos uvijek bio zakacen oko mog vrata i rucnih zglobova.
  U to vrijeme su zovnuli u pomoc treceg policajca-muskarca kojem su rekli da ponese makaze.
  Bacili su me na pod. Muskarac mi je sjeo na zadnjicu i poceo da kida moju odjecu. Moj djilbab, niqab i donji ves.
  Tako da sam bila tu na podu sa tim policajcem na svojim ledjima koji mi je poderao odjecu sa makazama i ostatak odjece sa rukama.
  U medjuvremenu sam bivala udarana u lice (nogom) i sakama po tijelu od strane dvojce policajaca koji su stajali pokraj mene.
  Nihovi udarci su bili uzrokom mog potresa a ne udarca glavom kojim sam kako kazu “navodno” udarila policajca.
  Moj potres je zaista bio razlogom njihovih udaraca u moju glavu.
  Dok sam lezala ona mi je tresnula glavu od podne plocice. U tom trenutku je dosao policajac muskarac i stavio mi lisice.
  Ruke su mi svezane iza ledja. Kosa mi je bila svezana u pundju. Otgrnuo je gumicu iz kose i povukao me za moju kosu kako bi me ustao na noge.
  Povukao me je za kosu i za lisice i tada sam sjela na koljena. Tada je jedan policajac stao ispred mene i udario me sakom u lice.
  Pokusala sam da se odbranim stalno izbjegavajuci-izmicuci lice od udaraca nanosenih od strane policajca.
  Ovako sam odjednom udarila glavom policajku u glavu gdje sam joj slomila nos. Zelim da razjasnim da ovo nije bila moja namjera.
  Ovo se desilo tokom gdje su me svi ti agenti udarali a ja sam htjela da se odbranim od njihovih udaraca pogotovo od onih u moje lice. Jakih i teskih udaraca koji su bili usmejereni prama mojoj glavi. Tada je moja glava udarila policajku u nos. Kad je dobila udarac glavom, pobjesnila je.
  Tada su policajci pravo podivljali i ponovo me bacili na pod i poceli da me kompletno skidaju. Poceli su da mi sjeku donji ves i skinuli su mi gace. Bila sam gola.
  Muskarac je sjeo na mene i rekao: ” Pokazacemo ti gore stvari nego u Guantanamu”.
  Rece: ” Ovde je gore negu u Guantanamu”. I svi su se poceli smijati.
  Oni su me uvrijedili, zenu muslimanku, Islam……. Ostao je samo mali komadic odjece koji mi je ostao visiti na vratu.
  Muskarac koji je sjedio na meni me je vukao i davio sa tim komadicem mog niqaba.
  Imala sam dojam da umirem, gusila sam se, nisam mogla da disem. Tresla sam se, oci su mi se zavrtile u nazad. Bila sam u panici.
  Mislila sam da cu umrijeti. Vristala sam u panici, anksiozi…….
  Toliko sam bila stresirana da sam povikala: Prestanite, prestanite molim vas, ucinicu sta zelite, ali molim vas prestanite, prestanite ovo mucenje, uradicu sta hocete. Ubicete me”.
  Tada su odgovorili: “Mozes umrijeti”. I onda su me vrijedjali govoreci stvari koje nemogu ni da spomenem.
  Do tog momenta sam primila tolko puno udaraca da sam se onesvjestila na pod. Nisam se mogla pomjeriti.
  I vristala sam toliko mnogo da vise nisam mogla ni vristati.
  Tada sam se sjetila zadnjih rijeci koje sam mogla reci, bile su dowa u kojoj sam zatrazila od Allaha da im slomije ledja i da ih kazni za svu nepravdu koju su mi ucinili.
  Kad je ovo cula, totano su me poderali….. nisu mogli da podnesu ove rijeci i jos se kunem da nisam uvrijedila i da sam ih molila i prije ovoga da prestanu da me napadaju.
  Izudarali su me tako jako do te mjere da vise nisam mogla govoriti niti pomicati se.
  Kada su shvatili da su pretjerali, navukli su mi nazad pantale i polovicno me pokrili sa gornjim dijelom odjece koji sam imala.
  Povukli su me kako bi ustala i onda su me vukli kroz policijsku stanicu ispred svih njihovih kolega.
  Kolege upitase: “Ko je ovo”? Gdje policajac odgovori: “Ovo je burqa, ovo je burqa”.
  Za mene je ovo bilo troduplo ponizenje zato jer sam bila polugola i ovo je bilo veliko ponizenje za mene, zato jer sam osjetila kako svi bulje u mene.
  Osjecala sam se prljavo od njihovih ociju koje su bile fokusirane na moje tijelo, ovo je bilo ponizenje za mene.
  Paradirali su me 5 minuta ili tako nesto po policijskoj stanici.
  Onda su uzvikivali: “Pogledajte, pogledajte, ovo je burqa”.
  I da zavrsim, bacili su me u celiju na oko 2 sata.
  Osjecala sam mantavicu, imala sam probleme, pocela sam da se tresem, i pocela sam da povracam. Nastavila sam sa povracanjem, bila sam bolesna. Nakon ovoga bili su prisiljeni da zovnu doktora. Odmah su me prebacili u hitnu.
  Sad cu vam reci kako su me prenijeli iz policijske stanice u hitnu.
  Neki su prosirili glasine okolo kako sam napustila policijsku stanicu gola, neki kazu da sam bila kompletno pokrivena svojim djilbabom kad sam napustila policijsku stanicu, ovo je u najmanje sto tvrdi policija.
  Ovo je skroz netacno. Objasnicu sta se desilo.
  Kad su me izvukli iz celije i kad su rekli da cu biti prebacena u bolnicu upitala sam ih da mi vrate moj poderani djilbab kako bi napustla policijsku stanicu pokrivena. Tada sam im rekla da necu napustiti policijsku stanicu polu gola. Onda sam upitala ako mogu da zovnem nekoga, nekoga ko bi mi mogao donijeti odjecu da se pokrijem, djilbab.
  Tada sam zovnula nekoga i ta osoba je rekla da ce biti tu za sat vremena. Osoba je upitala od policije da saceka i da ce se za sat vremena donijeti moja odjeca.
  Tako da mogu napustiti plicijsku stanicu svojim djilbabom i poderanom odjecom.
  Policija je tada odgovorila kako nemaju vremena da cekaju. I da se od nje zahtijeva da se prebaci u bolnicu. I ovo ce se uraditi sa veom ili bez vea. Tada su me odveli iz policijske stanice polugolu, sa samo pantalonama i malim gornjim dijelom, bez donjeg vesa. Nisam imala prsluka, djilbaba niti bilo sta.. Ovako su me odveli do hitne.
  Kad smo stigli u hitnu, prebacili su me na intezivnu njegu. Iz odjela su rekli da sam u kriticnom stanju i da odbijaju dozvolu da napustim bolnicu. Ovo je dok se policija nadala izjavi od doktora da mogu napustiti bolnicu kako bi me vratili u celiju bez obzira na moje zdravstveno stanje.
  Doktor je to odbio. Doktor je nakon nekoliko provjera pronasao da imam potres i povrede. Doktor je sve izabiljezio i napisao izvjestaj.
  Dakle za one koji govore da lazem, da imam dokaze i izvjestaj koji potvrdjuju ovo sto govorim i da imam sve dokumente.
  Tako da mislim da sam rekla sve ovo, moju istinu, istinu, pravu verziju cinjenica.
  Naravno ovo sam sve rekla u cjelini bez da sam isla previse u detalje. Najvaznije stvari da sad znate.
  Dopustite me da jos jednom naglasim da sam snimila ovaj video iskljucivo sa ciljem da bi svima rekla istinu.
  Muslimanima, ne-muslimanima,…… Pojasnjavam da ne pozivam za mrznjom.
  Nadam se da ce ova prici stati u kraj lazima i da ce istina prevladati.

  Stephanie Djato (zrtva niqaba)

  Eh pa draga sestro vec je kasno. U mom srcu je ogromna nepopravljiva mrznja prema kafirima i munaficima. Koja inshAllah nece nikad nestati.
  Nikad te necu zaboraviti.
  Molim Allaha da te nagradi najvecom nagradom.
  Porucujem braci muslimanima da prije nego jos jednom pomisle kako smo mi muskarci neko i nesto i kako smo mi ko nesto postigli gdje kazemo za sebe mashallah jesam to i to dobro uradio, da jos jednom dooooobro preispitamo svoj iman.
  Kafirima, obavjestajcima, spijunima, murtedima, munaficima…….. Znam da se smijete na ovo. Smij te se.Necete za dugo. Inshallah.
  صلاح الدين

  #10287

  Abdullah Hodžić
  Participant

  Da je nakon ovog dogadjaja neki musliman ubio nekog policajca, i da kaze da je striktno samo zbog ovog dogadjaja uradio, vidjeli bi smo svi kako bi bili oprezni poslije toga kada bi bile muslimanke u pitanju. DA SE JEDAN MUSLIMAN SAMO ZRTVUJE.
  Problem se sto smo mi kukavice i sto na ovakve stvari samo kukamo i cekamo kada ce se stanje samo preko noci menjati i odjednom kako ce se serijat sam uspostaviti, i onda mi odjednom ponosni bez imalo truda.

  Najgore nakon svega ovoga je to sto ce se naci neki “muslimani” da smiruju strasti, da pozivaju na toleranciju nakon svega, i tako su kafiri preko tih “muslimanskih” gnjida uspijeli da smiruju bes muslimana.

  I kad neki od muslimana kome je ostalo malo ljubomore uradi nesto, onda prvi koji ga optuzuju su te gnjide, koje zure da se dokazu kafirima, da pokazu svoju lojalnost njima. Allah ih sve rukama muslimana kaznio.

  Dobro bi bilo da svaki ovakav slucaj sto se desi, da se dodje do imena tih ljudi koji su ovo uradili (imena tih policajaca), pa da se ta imena javno obznane, ja verujem da ti ljudi nebi imali hrabrosti poslije toga da iz policijske stanice izadju.

  Za ovakve slucajeve vrijedi da se neko zrtvuje kako bi bio primjer ostalima u hrabrosti, i kako bi bio upozorenje Allahovim neprijateljima da ni ne pomisle da vise to urade sa bilo kojom muslimankom.

  Allaha molim da izbaci kukavicluk iz nasih prsa, da ga zamjeni hrabroscu i neustrasivoscu, molim Ga da nam laznu mudrost zamjeni ispravnom mudroscu, molim Ga da nas ohrabri onog momenta kad se budemo susreli sa Njegovim neprijateljima na bojnom polju, molim Ga da nam podari snagu da polomimo kicmu kufru i kafirima.
  AMIN

  #10289

  Anonimno

  Molim Allaha da ih ponizi na oba svijeta 1000 puta gorim poniženjem.

  #10291

  Anonimno

  Šebab

  Da je nakon ovog dogadjaja neki musliman ubio nekog policajca, i da kaze da je striktno samo zbog ovog dogadjaja uradio, vidjeli bi smo svi kako bi bili oprezni poslije toga kada bi bile muslimanke u pitanju. DA SE JEDAN MUSLIMAN SAMO ZRTVUJE.

  Poslije ovoga dogadjaja su braca otisla da se obracunaju sa policijom tako da su neke policajce poslali u bolnicu.

  #10293

  Abdullah Hodžić
  Participant

  Ghuraba post=4885 wrote: Šebab

  Da je nakon ovog dogadjaja neki musliman ubio nekog policajca, i da kaze da je striktno samo zbog ovog dogadjaja uradio, vidjeli bi smo svi kako bi bili oprezni poslije toga kada bi bile muslimanke u pitanju. DA SE JEDAN MUSLIMAN SAMO ZRTVUJE.

  Poslije ovoga dogadjaja su braca otisla da se obracunaju sa policijom tako da su neke policajce poslali u bolnicu.

  http://www.youtube.com/watch?v=GrV1lRkmEIw&feature=related

  Elhamdulillah drago mi je da su to uradili.
  Molim Allaha da ih obilato nagradi. Amin

Pregledavate 7 postova - 1 do 7 (od ukupno 7)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Novo na naslovnoj