U napadu na pojas Gaze 11 mrtvih

 • This topic has 5 odgovora, 5 glasova, and was last updated prije 10 years, 4 months by Anonimno. This post has been viewed 729 times
Pregledavate 6 postova - 1 do 6 (od ukupno 6)
 • Autor
  Postovi
 • #13740
  Anonimno
  Neaktivan


  U napadu na pojas Gaze 11 mrtvih

  Trojica palestinskih boraca su danas poginula u izraelskom napadu iz vazduha u pojasu Gaze, drugog dana izraelske ofanzive protiv naoružanih grupa u toj oblasti.
  U napadu na pojas Gaze 11 mrtvih

  Time je broj palestinskih žrtava u akciji izraelske vojske u pojasu Gaze koja je počela u sredu, dostigao 11, dok je 100 ljudi ranjeno, navode palestinski bolnički izvori.

  Portparol izraelske vojske potvrdio je da je “došlo do napada iz vazduha na ciljeve na jugu pojasa Gaze”.
  Komandant vojnog krila Hamasa Ahmad Džabari ubijen je u sredu u napadu izraelske vojske iz vazduha.

  Oružano krilo Hamasa, Brigade Ezedin el-Kasam, saopštio je da su trojica ubijenih bili njegovi pripadnici.

  Portparol izraelske policije Miki Rozenfeld kazao je da su od ponoći iz pojasa Gaze na jug Izraela ispaljene 32 rakete tipa Grad, kao i da u tim napadima nije bilo povređenih.

  U Izraelu odobrena mobilizacija, svet poziva na uzdržanost

  Uži sastav izraelske vlade, zadužen za bezbednost, odobrio je noćas regrutovanje rezervista kako bi se proširila operacija u pojasu Gaze, nakon ubistva komandanta vojnog krila Hamasa Ahmeda al Džabarija u izraelskom vazdušom udaru.
  Ubistvom Džabarija u sredu, posle četiri dana eskalacije nasilja na granici između Izraela i Gaze, obnovljena je politika ciljanih ubistava.
  U seriji izraelskih vazdušnih napada je ubijeno najmanje devet Palestinaca, uključujući i Džabarija, a na Izrael je samo u sredu palo 85 raketa ispaljenih iz pojasa Gaze.

  Generalni sekretar Ban Ki-mun pozvao je na momentalni prekid napetosti.

  SAD su rekle da podržavaju pravo Izraela na odbranu i osudile su raketne napade na jug te zemlje. Portparol Stejt departmenta Mark Toner izdao je saopštenje u kome je navedeno da se “ohrabruje Izrael da nastavi da čini svaki napor da izbegne civilne žrtve“.
  Britanski Forin ofis je saopštio da će Velika Britanija “nastaviti da poziva sve strane da pokažu uzdržanost i spreče opasnu eskalaciju koja neće biti nikome u interesu”.
  Šefovi diplomatije Arapske lige pozvali su na hitan sastanak u petak da diskutuju o eskalcaiji nasilja.
  Susedni Egipat, koji pomno prati događeje u Gazi, osudio je izraelske udare, opozvao svog ambasadora iz Tel Aviva i pozvao izraelskog ambasadora u Kairu na razgovor i takođe pozvao na hitan sastanak Saveta bezbednosti UN i Arapske lige.
  Palestinski predsednik Mahmud Abas, čija organizacija Fatah dominira na drugoj palestinskoj teritoriji – Zapadnoj obali, osudio je izraelsku operaciju.

  “Predsednik Abas upozorio je na ozbiljnost izraelske eskalacije i zatražio momentalan kraj agresije”, prenela je palestinska novinska agencija WAFA.
  Vojno krilo Hamasa je na Tviteru poručilo: “Naše blagoslovene ruke će dospeti do vaših lidera i vojnika gde god bili (Vi ste otvorili kapije pakla na sebe)”.
  Izrael je inače ranije u ciljanim ubistvima likvidirao nekolko istaknutih vođa Hamasa, uključujući i osnivača i duhovnog vođu te islamističke organizacije šeika Ahmeda Jasina, 2004. godine, podseća Bi-Bi-Si.

  Izraelski premijer Benjamin Netanjahu najavio je sinoć da se vojska njegove zemlje sprema da proširi svoje akcije protiv Hamasa.

  Netanjahu je rekao da Izrael ne može da toleriše stalne palestinske raketne napada na svoje građane i najavio da je Izrael “spreman da proširi operaciju”.

  Pre toga, izraleska vojska je saopštila da bi se operacija mogla proširiti uključivanjem kopnenog napada. Vojska je navela da je njen protivvazdušni sistem “Čelična kupola” presreo 13 projektila poslatih sa teritorije Gaze.

  Palestinski zvaničnici zatražili su sinoć od Ujedinjenih nacija da spreče izraelsku vojnu operaciju u Gazi.

  Posmatrač UN Rijad Mansur kazao je u Savetu bezbednosti da akcija Izraela predstavlja “ratne zločine nad palestinskim narodom”.

  Izraelski ambasador Ron Prosor uzvratio je da su napadi snaga njegove zemlje samo odgovor na višednevne raketne napade iz pojasa Gaze na Izrael.

  Troje poginulo u raketnom napadu na jug Izraela

  Troje Izraelaca poginulo je danas od raketnog napada na jug Izraela, nedaleko od pojasa Gaze, nastanjenog Palestincima, saopštila je izraelska policija.
  “Tri osobe su ubijene, a dve su lakše povređene u udaru rakete tipa Grad na stambenu zgradu u Kirijat Malašiju”, kazao je portparol izraelske policije Miki Rozenfeld, prenose svetske agencije.
  Televizija je prikazala snimke razorenog stana na poslednjem spratu zgrade pogođene projektilom.
  Policija navodi da se veliki broj raketa neprekidno ispaljuje iz Gaze na jug Izraela, posebno na gradove Ašdod, Aškelon, Gan Javne, Kirijat Gat i Berševa, uz veliku materijalnu štetu.


  Da Allah pomogne braću iz islamskog pokreta Hamas, učvrsti njihove noge na putu džihada a podari braći u pojasu Gaze sabura i da im što prije skine sa vrata podivljalu cionističku bandu.

  #13753
  Anonimno
  Neaktivan

  Jaseer 2012 post=8639 wrote:


  Da Allah pomogne braću iz islamskog pokreta Hamas, učvrsti njihove noge na putu džihada a podari braći u pojasu Gaze sabura i da im što prije skine sa vrata podivljalu cionističku bandu.

  Hamas vodi politicku borbu, a ne vodi dzihad, dzihad se vodi radi uspostave serijata, a Hamas je dokazao da ne zeli serijat, i cak su ubijali one koje su se zalagali za serijat.
  Tako da je Hamas dokazao da nije islamski pokret.

  Ovo ne znaci da i muslimani Palestine ne vode dzihad protiv jevreja. (ovo moram da napomenem zbog saffovaca da me ne bi otuzili da negiram dzihad u Palestini)

  podari braći u pojasu Gaze sabura i da im što prije skine sa vrata podivljalu cionističku bandu

  Amin

  Cudi me Jaseere da si toliko dugo na ovom forumu, a da í dalje nemozes da shvatis neke stvari.
  Molim Allaha da ti istinu prikaze istinom, a zabludu zabludom. Amin

  #13755
  Anonimno
  Neaktivan

  :barek:

  Allah ti povecao znanje i Basiret,Sebaab'e.

  #13758
  Anonimno
  Neaktivan

  Amin.

  #13763
  Anonimno
  Neaktivan

  Ja samo ne razumijem zašto se ne oglasi S.arabija, Turska, Iran, Maroko.. itd, .pa de branite braću muslimane kada imate SREDSTVA. Šta ja da radim iz Bosne????

  #13764
  Anonimno
  Neaktivan

  prolaznik_84 post=8662 wrote: Ja samo ne razumijem zašto se ne oglasi S.arabija, Turska, Iran, Maroko.. itd, .pa de branite braću muslimane kada imate SREDSTVA. Šta ja da radim iz Bosne????

  Prost i jednostavan odgovor zato sto su taguti na vlasti a samim tim i demonkratski ustav kojeg krstasi kontrolisu kao i u BiH.

Pregledavate 6 postova - 1 do 6 (od ukupno 6)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.