Krvoločni nusajrijski režim koji djeluje pod svestranom zaštitom ruskih i šiitskih terorista, počinio je danas još jedan masakr nad sunitskim stanovništvom u pokrajini Idlib.

Kako javljaju mnogobrojni sirijski mediji i aktivisti, među kojima Sirijski obzervatorij za ljudska prava, u napadu nervnim gasom na grad Han Šejhun u pokrajini Idlib ubijeno je najmanje 100 ljudi, dok je 400 ranjeno.

zAktivisti su na društvenim mrežama postavili veliki broj slika i video snimaka koji dokumentuju ovaj, još jedan u nizu, masakr kojeg šiitski režim sprovodi nad muslimanima Sirije.

U ovom napadu je ubijeno 19 članova jedne familije El-Jusuf, među kojima najmanje sedmero djece.

Nadamo se da će ovi snimci i fotografije pokrenuti srca nemarnih muslimana, ali i da će organizaciju koja sebe naziva Islamskom zajednicom u BiH, pogotovo njenog poglavara Kavazovića, natjerati da se bar malo postidi svojih prisnih veza sa iranskim šiijama, te nazivanje istih sunitskom braćom, i da će javno osuditi Iran zbog masakara nad muslimanima Sirije i Iraka.

U prilogu pogledajte video snimak i fotografije ovog masakra.

Smatra se da je ovaj hemijski napad osvetnički poduhvat šiitsko-ruskih monstruma zbog nesagledivih gubitaka u bici za Hamu, koja se vodi zadnjih sedmica.

Pored pomenutog masakra, ruske snage su bombardovale sunitska područja u provinciji Damask i Idlib.

Napomena u vezi naslova vijesti: Ako neko bude prigovorio zašto u naslovu stoji “rusko-šiitski” kada je masakr izveden od strane Asadovog režima, odgovaramo: Niko, ni u Siriji niti izvan nje ne poriče da su Rusija i Iran zaštitnici Asadovog zločinačkog režima. Zapravo, iole upućen čovjek u situaciju u Siriji zna da borbu protiv muslimana (pobunjeničkih snaga) vodi Iranska revolucionarna garda i njene šiitske paramilicije uz pomoć Rusije, te da je Asad zapravo samo figura iza koje stoje imperijalistički ciljevi perzijskih mušrika (politeista) koji se maskiraju pod maskom islama (tzv. šiitski muslimani).

Izvor: Sirijski aktivisti i mediji
Priprema: Put vjernika