Reply To: Odg: POZIVANJE U VLAST KOJA NIJE ALLAHOVA

Nova naslovna forums ISLAM Islamske teme – razno POZIVANJE U VLAST KOJA NIJE ALLAHOVA Reply To: Odg: POZIVANJE U VLAST KOJA NIJE ALLAHOVA

#11749

Anonimno

Hodza1 post=6527 wrote:

Molio bih te ,ako mozes da mi odgovoris na pitanje:Ako neko dodje kod mene kuci i na silu mi oduzme neku moju privatnu imovinu,da li imam pravo da se obratim ovom sudu koji je tagutski za zahtevom da me sud obesteti tako sto ce da naredi zulumcaru da mi istu stvar vrati,odnosno da me obesteti?Ovo pitam iz razloga da bi mi bilo jasnije da li mene moje obracanje tom sudu izvodi iz moje vere?

Nije dozvoljeno postavljati ovakva pitanja, tipa kad bi bilo sta bi bilo, nego ako se to u praksi dogodi onda se kod ucenih trazi rijesenje za nastali problem.

Mozda se nikada ne desi situacija koju si opisao, a neko na osnovu pretpostavke dozvoli to, zato najbolje kada se dogodi u praksi onda se pita.
Mozda nisam pitanje formulisao na nacin kako to treba,pa stoga i tvoj odgovor za mene nije zadovoljavajuci.Ja smatram da moram uciti o svim dozvoljenim i ne dozvoljenim propisima,i iz tog razloga mi se nametnulo ovo pitanje jer je tema nekako sa tim povezana.A ti oprosti ako te ovaj moj komentar na tvoju opasku vredja,nije mi to cilj ni namera…

Novo na naslovnoj