Reply To: Odg: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto) Reply To: Odg: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

#11797
Admin
Admin
Keymaster

U bombardovanju Damaska ubijeno najmanje 10 ljudi

Sirijske snage bombardovale su danas gusto naseljenio dio Damaska sa palestinskim izbjeglicama i ubile najmanje 10 ljudi, izjavili su očevici, a drugi dijelovi grada bili su meta bombaških napada pobunjenika.

Najžešći sukobi do sada vode se u Alepu, ekonomskom centru Sirije, ali pobunjenici koji se bore protiv snaga predsjednika Bašara al Asada nastavljaju i napade na snage bezbjednosti i državne objekte u Damasku.

Pet pripadnika snaga bezbjednosti je poginulo, a nekoliko ranjeno u “terorističkom” napadu eksplozivom postavljenim na motocikl u okrugu Rukn al Din, u Damasku, prenijela je sirijska državna televizija.

Nešto kasnije, automobil bomba eksplodirao između zgrada Ministarstva informisanja i glavnog suda, ali nema detalja o eventualnim žrtvama.

U južnom dijelu grada, rakete su padale na Jarmuk, gusto naseljeni palestinski izbjeglički logor. Lokalni mještani izbrojali su najmanje 11 udara, a na video-snimku koji su pobunjenici postavili na internet vidi se sivi dim iznad tog dijela grada.

Vojska je počela da bombarduje Jarmuk juče, zato što su u ovaj dio grada ušli pobunjenici, navodi Rojters.

Stanovnici iz svih dijelova grada kažu da od jutros slušaju snažne detonacije i sporadičnu pucnjavu.

Asadove snage pokušavaju da ponovo uspostave kontrolu nad Damaskom, dok vode okršaje sa pobunjenicima širom zemlje.

Novo na naslovnoj