Reply To: Odg: Ubijen Americki ambasador u Libiji

#12026

Anonimno

Istinu je rekao Abdullah ibn Mubarek, kada je rekao: “A šta je drugo pokvarilo vjeru, do vladari i loši učenjaci?”

Sejh Ibn Tejmijje,rahmetullahi alejhi ,kaze : “Ko god vrijedja Poslanika sallAllahu alejhi we selleme ,bio musliman ili ne,mora biti ubijen ! ” I jos dodaje da je ovo po koncenzusu Uleme !

Ibn Munzir takodje kaze ” Po koncenzusu Uleme ,onaj ko vrijedja Poslanika sallAllahu alejhi we selleme mora biti pogubljen ”

U Asshifa’ Qadi I'jaad kaze : ” Po Malikijskom meshebu je da ko god kaze nesto cime ponizava Poslanika sallAllahu alejhi we selleme treba da se ubije bez upozorenja ! “

Cak i Ibn Ataab kaze da ” Knjiga ,Qur'an i Sunnet impliciraju da ko god hoce da povrijedi Allahova Poslanika sallAllahu alejhi we selleme ili da ga ponizi ,treba da se ubije makar se radilo i o maloj stvari .”
Imam Malik ustvari kaze ” Ako neko kaze da je dugme Allahova Poslanika sallAllahu alejhi we selleme prljavo ,treba ga ubiti !”
Cak i kad je tako malo,ta osoba treba da bude ubijena !

Zatim Qadi I'jad kaze ” Nije nam poznato drugacije misljenje ,ovo je koncenzus i mi ne znamo nikakvo drugacije misljenje ! ” ( haman nisu bili toliko “pametni i uceni” ko ovi danas koji su vjeru prodali za nesto sto malo vrijedi ) .
Braco i sestre ,ko god je izucavao Usuli Fikh vidjece da je koncenzus Uleme pravilo – to je kao Kur'an i Sunnet ,jer nam Poslanik sallAllahu alejhi we selleme kaze :
Moj se Ummet ne moze sloziti na necemu sto je pogresno ”

Imam Malik kaze ” Nema razlike da li je musliman ili kafir ,mora da se ubije bez upozorenja! “

Al Waqidi spominje dogadjaj kad je Halifa Harun ar Rashid pitao Imama Malika o covjeku koji je govorio protiv Poslanika sallAllahu alejhi we selleme .Ar Rashid je kazao Imamu Maliku da su mu ucenjaci Iraqa dali fetvu da se ta osoba kazni bicevanjem .Imam Malik je bio ljut pa rece : O vodjo pravovjernih ,kako Ummet moze prezivjeti kada se vrijedja njihov Poslanik .Ko god vrijedja Poslanika treba da se pogubi ,a ko god vrijedja Ashabe Poslanika sallAllahu alejhi we selleme ,treba da se bicuje ! ”
Ovo je bio odgovor Imama Malika u takvoj situaciji !
Kada je to cuo,bio je jako ljut na takozvane ucenjake koji su izdali ovu laznu fetvu .On je rekao da je razlika izmedju govorenja protiv Poslanika sallAllahu alejhi we sellem i govora o Ashabima .Ako govoris protiv Poslanika sallAllahu alejhi we sellem ,treba te ubiti ,ako govoris protiv Ashaba,treba te isibati !
Poslusajmo komentare Al Qadi I'jada ; on kaze :
Ovo nam je preneseno od vise drugova imama Malika i od onih koji su napisali knjige o njemu .”
Zatim kaze : Nemam pojma koji su to ucenjaci iz Iraqa koji su mogli izdati takvu fetvu ,i mi smo vec spomenuli misljenje ucenjaka Iraqa – da se takav ubija !”
On zatim opravdava stanje : ” Mozda su od onih ucenjaka koji nisu poznati po ucenosti ili su od onih cijim fetvama se ne moze vjerovati ,ili su od onih koji slijede svoje strasti .
Ili mozda onaj covjek nije ustvari vrijedjao ( imaju razlicita misljena da li je to vrijedjanje ili ne -nesto sto nije jasno ,pa Halifa to nije objasnio Imamu Maliku ,ili je mozda taj covjek vrijedjao Poslanika sallaAllahu alejhi we sellem ali se onda pokajao ,ucinio tewbu .Jer po koncenzusu Uleme svako ko vrijedja Poslanika sallAllahu alejhi we sellem treba da bude ubijen .

Dok sam propremao ovaj govor ,naisao sam na veoma,veoma cudne Fetve .Zapanjujuce je kako neki ljudi padaju ,spustaju se nisko da bi zadovoljili Allahove neprijatelje !
Uzviseni Allah kaze :

52. Zato ti vidiš one čija su srca bolesna kako se žure da s njima prijateljstvo sklope, govoreći: “Bojimo se da nas kakva nevolje ne zadesi.”
Oni su munafici ,imaju bolest u srcima i plase da ce ih zadesiti nevolja ako kazu ,jer se boje Allahovih neprijatelja vise nego Allaha Svecnog.
Muslimani u muslimanskom svijetu su izasli van i spontano reagovali jer ih je rasrdilo ono sto su culi.
Ovi obicni muslimani imaju u srcima ljubav prema Poslaniku sallAllahu alejhi we sellem – to je njihova fitra .Oni nicu ucenjaci ,ali su muslimani koji vole Allahova Poslanika sallAllahu alejhi we sellem .Izaslisu van na ulice da demonstriraju. Mi se mozemo sloziti ili ne sloziti i mozemo diskutovati oko koristi toga i cemu to vodi ,da li je korisno ili ne .Ali stvar je u tome da vidimo sta je muslimane izvelo na ulice ;jeli to njihova fitra,njiova ljubav prema Poslaniku sallAllahu alejhi we sellem.
Palili su zastave i uradili su ovo i ono.
Ulema – “ucenjaci” nisu objasnili odgovornost masama i Huqm – serijatsko pravilo po ovom pitanju .
Uloga ucenih je da ljudima objasne stvari a ne da ih kriju .
Oni ustvari radije zbunjuju ljude nego da im pojasne sta je Allahovo pravilo ,pa ih osudjuju sto demonstriraju ,osudjuju ih sto pale zastave ,osudjuju ih sto izlaze na ulice ,a neki idu cak toliko daleko da ih osudjuju sto bojkotuju prozivode.. jer to nije pogodno zaizgradnju medjusobnih odnosa ,treba da gradimo mostove i mostove odnosa…i sve nekakve gluposti.
A gdje je Allahov Huqm ? Gdje je ono sto Allah kaze ? Kako to nije objasnjeno?
AKO NE MOZES RECI ISTINU ONDA SUTI !!!

Ko vjeruje u Allaha i sudnji Dan neka govori istinu ili neka SUTI !
Imamo ljude koji nose ogrtace ucenjaka i zavode ljude govoreci im nemojte raditi ovo ne radite ono…i optuzuju ih za ono sto rade .
A sta su oni to uradili ?
iz predavanja sejha Envera ,rahimehullah
————————————————————————
Izasli su da negoduju jer se kalja cast najcasnijeg Allahovog stvorenja ,MUHAMMEDA sallaAllahu alejhi we sellem ,kome Allah Uzviseni objavljuje i kaze :

72. “A života mi tvoga..”(Hidzr)

SUBHANALLAH ,nicijim zivotom se Allah ne kune osim njegovim.I vi nam kazete da sutimo,da ne reagujemo…E pa vi “pametnjakovici ” ili bolje reci KUKAVICE,vi koji ste bolesni ,koji se bojite stvorenja vise nego stvoritelja , vi koji ste prodali ili prodajete vjeru za nesto sto nema vrijednosti ,skinite te ogrtace ucenjaka i sjedite u kucama sa svojim zenama ako ne smijete reci istinu ( a i vi ,njihovi branioci i potrckala )i pustite one koji iskreno vole svog Poslanika sallAllahu alejhi we sellem ,one kojima je njegova cast vaznija od casti citava covjecanstva ,pustite ih da ga brane onako kako mogu ,a Allah zna svacije stanje .

Novo na naslovnoj