Reply To: Odg: Ubijen Americki ambasador u Libiji

#12021

Anonimno

Allah se smilovao imamu Maliku koji je rekao: “Od svakoga se uzima i odbija osim od vlasnika ovog groba” (tj. Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem.

Uz svo duzno postovanje prema sejhu Salihu Fevzanu kazem da ova fetva sejha nije na mjestu. Kako sejh može kao dokaz navoditi Mekanski period kad je poznato da u tom periodu Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, nije bila dozvoljena borba, kada još uvijek vjernicima nije bio naređen džihad već im je bilo naređeno da saburaju i prelaze preko ezijećenja nevjernika.

Ali pogledajmo nakon toga medinski period da li je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, govorio U medini ashabima: Smirite se, oni nas samo provociraju… ili je pak Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Ko će ubiti Kaba ibn Ešrefa, on vrijeđa Allaha i Njegova Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem.”

Da li je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao slijepcu koji je ubio svoju ženu s kojom je imao djece, zbog toga što je vrijeđala Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem. da ji mu je rekao: Zašto si je ubio ona te je samo provocirala trebo si se smirit, šta ćeš posle ti i tvoja djece bez tvoje žene… ili je pak Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Njena krv je halal.”

Isti je slučaj sa onima za koje je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Ako ih nađete okačene o zastore kabe ubijte ih.”

Pogledajte subhanallah! u Toj svetoj zemlji, na tom svetom mjestu pored same Kabe dozvolio je prolivanje krvi ljudi koji su ga napadali i vrijeđali.

Stoga je ova fetva Saliha Fevzana više nego čudna. To bi bilo isto kao kada bi danas neko reko Iračanima, ili Avganistancima: Ne mojte se boriti to samo izaziva još veći nered i prolivanje krvi zar ne vidite da se Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, nije borio u Meki, zar ne vidite kako mu je Allah naredio da sabura i da im oprašta!!!

Želim se u budućim postovima osvrnuti još na neke postove cijenjene braće ako Allah podari berićeta u vremenu. Barekellahu fikum

Novo na naslovnoj