Reply To: PROGLAS ULEME UMMETA O DŽIHADU U SIRIJI

Nova naslovna forums ISLAM Džihad PROGLAS ULEME UMMETA O DŽIHADU U SIRIJI Reply To: PROGLAS ULEME UMMETA O DŽIHADU U SIRIJI

#16992
Admin
Admin
Keymaster

sandzakmuslim post=12245 wrote:

Pravedno bi bilo da nam spomenes koja je to Ulema, pa da vidimo dali je to zaista Ulema.

Cenjeni brate Šebab. Nisam želeo pisati imena da ne bi morali pričati dalje o ulemi koja se ne slaže s ulemom o ratu u Siriji. Možeš li nam dati savet kako se vrši procena prave uleme (ja stvarno nisam ranije znao da nam je to dozvoljeno i jako bih cenio da to znam). Pošto si me pitao za imena ovo su neka: šejh i muftija Osman Batik, šejh Abdullah al-Mani’ (član Višeg odbora uleme KSA), šejh iz Tunisa El Husein el Abidi (on je išao tako daleko da je nazvao džihad u SIji haram), šejh iz Sirije Bassam Ajači (čitao sam da se njegov sin bori u Siriji), šejh Dr. Naser El Umar, šejh Salih el-Fevzan, Svetska unija islamskih učenjaka i drugi.

Bez obzira na ovu ulemu, drago mi je da postoji i grupa uleme iz Egipta i mnogi drugi mumini koji su proglasili rat u Šamu džihadom. Molim se dragom Allahu dž š. da im pomogne, da im živote čuva, da njihove neprijatelje kazni najtežom kaznom koju smatra da zaslužuju i da što pre donese mir i uvede šerijat u zemlju naše napaćene braće i sestara.

Iako nam još uvijek nisi rekao na kojeg Tartusija ciljaš, samo da dodam da, pored ostalih nedosljednosti koje si iznio, neki učenjaci koje si uvrstio u one koji ne nazivaju sukob u Siriji džihadom, potpisnici su fetve u kojima se poziva ummet na pomoć MUDŽAHIDIMA Sirije. Među potpisnicima su i Salih el Fewzan, kao i Abdullah el Muni’.
Ako te interesuje pogledaj cjelokupnu fetvu i na dnu njene potpisnike:
http://www.alsharq.net.sa/2013/06/25/877897
Prijevod fetve na engleski: http://kavkazcenter.com/eng/content/2013/06/30/17991.shtml

Pomenuti učenjaci jesu bili protiv džihada u Siriji, ali su svoj stav promijenili.

Novo na naslovnoj