Na suđenju u Hagu, Karadžić zatražio nagradu

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Na suđenju u Hagu, Karadžić zatražio nagradu

Ova tema sadrži 1 odgovor, ima 1 glas, zadnji odgovor od:  Anonimno prije 6 godine. This post has been viewed 202 times

Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Autor
  Postovi
 • #12762

  Anonimno

  Zločinac Radovan Karadžić izjavio je u utorak, na početku svoje odbrane pred Haškim tribunalom, da bi trebalo da bude “nagrađen” umjesto što je optužen za genocid i druge zločine nad nesrbima tokom agresije na BiH.

  U uvodnoj izjavi, koja nije svjedočenje, Karadžić je negirao i da je “ikada imao plan za genocid nad muslimanima”, koje je nazvao “Srbima druge vjere”.

  “Umjesto što sam optužen za zločine, trebalo bi da budem nagrađen zato što sam učinio sve što je u ljudskoj moći da ‘građanskog rata’ ne dođe; što sam umanjio patnje svih civila; što je broj žrtava bio tri do četiri puta manji nego što se tvrdilo; što sam potpisao i proveo brojna primirja i zaustavljao našu vojsku pred pobjedama i stalno tragao za mirom i prihvatio četiri od pet mirovnih planova”, rekao je Karadžić.

  Tvrdio je i da je “humanizovao konflikt” i “lično bdio nad humanitarnom pomoći” civilima i naredio “mnoge akte milosrđa”.

  “To je mermerna istina koja će vremenom postajati sve jača, a optužba laži, propaganda i mržnja biće sve slabije”, kazao je Karadžić.

  Optuženi je tvrdio i da “nikada ništa nije imao protiv muslimana i Hrvata”.

  Karadžić nastavlja svoju izjavu, koja nije svjedočenje. Po okončanju izjave, izvešće pred sudije prvog svjedoka odbrane, ruskog pukovnika Andreja Demurenka.

  #12768

  Anonimno

  Optuženi je tvrdio i da “nikada ništa nije imao protiv muslimana

  Ovo ce ga koshtat jel daje trazio nagradu zato shto se borio protiv Islama i muslimana vjerovatno bi ga nagradili kao shto su malog crva erdemovica.

Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Novo na naslovnoj