Prekršeno primirje: Izraelski tenkovi i buldožderi u palestinskim naseljima

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Prekršeno primirje: Izraelski tenkovi i buldožderi u palestinskim naseljima

Ova tema sadrži 2 odgovora, ima 2 glasa, zadnji odgovor od:  Anonimno prije 5 godine, 7 mjeseci. This post has been viewed 123 times

Pregledavate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)
 • Autor
  Postovi
 • #14020

  Anonimno

  Izraelsko nepoštivanje primirja potpisanog između izraelskih i palestinskih grupa nakon napada na Gazzu još je jednom dokazano ulaskom izraelskih vozila u grad Han Yunus na jugu Gazze.

  Izraelska vojna vozila, među kojima se nalaze tenkovi i buldožderi, su nakon ulaska u opštinu El-Karara u Han Yunusu izvršili određene provjere, tvrde stanovnici ove opštine.

  Izrael je i ranije kršio uvjete primirja, pa je prošle sedmice pucano na palestinske državljane na jugu Han Yunusa, jer su se približili sigurnosnoj zoni.

  U ovom događaju je stradao jedan mladić, a ranjeno je 19 osoba.

  Također, nakon primirja izraelske snage su u blizini Kerem Ebu Salima ranile dvojicu Palestinaca, a sedam ljudi ranjeno je na južnoj granici u Gazzi.

  Također, izraelske pomorske snage su juče zarobile i šest palestinskih ribara u vodama u Pojasu Gazze.

  #14023

  Anonimno

  esselamun alejkum verahmetullahi ve berekatuhu
  pa ovi prokletnici prekrsili su ugovor sa allahom
  mi se nikada nesmijemo nadati dace sa nama drzati bilo kakav ugovor.

  #14097

  Anonimno

  ovo nije nikakvo iznenadjenje brate.dragi nam Allah dželešanuhu će se pobrinuti za sve krvoždernike, inšallah, samo sabura treba! nadam se da će napaćeni palestinski narod uskoro prodisati i da će i njihova deca slobodno protrčati ulicama Gaze!

Pregledavate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Novo na naslovnoj