Admin

Kreirani odgovori na forumu

Pregledavate 8 postova - 1 do 8 (od ukupno 8)
 • Autor
  Postovi
 • odgovor na: Bitka za Mosul #45067
  Admin
  Keymaster

  Brutalno mučenje sunijskog 13-to godišnjaka od strane iračke vojske u Mosulu.
  UPOZORENJE: nije za osobe sa slabim srcem!

  odgovor na: Bitka za Mosul #45005
  Admin
  Keymaster

  Mapa kontrole teritorija u okolini Mosula:

  Mapa kontrole teritorija u Mosulu(06.11.2016)

  odgovor na: Pomoc INFO #43200
  Admin
  Keymaster

  Snimak je isječen i ne bih mogao kazati sta trenutno uči na 1:55, ali malo dalje (kada žena pokušava da ga udari) uči 102 ajet sure Beqara.

  odgovor na: Pomoc INFO #43197
  Admin
  Keymaster

  [quote quote=43195]https://www.youtube.com/watch?v=sQQk8hIDj1w sta uci 1:55 ako moze neko da mi pomogne

  [/quote]

  Uči šerijatsku rukju, tj. ajate iz Kur'ana za istjerivanje džinna iz ljudskog tijela ili otklanjanja problema sihra, uroka, džinskog dodira (mesha).

  odgovor na: Reis Kavazović uputio čestitku kardinalu Puljiću #28908
  Admin
  Keymaster

  A na kojem mjestu je čestitao dva različita datuma?

  Koliko ja vidim Kavazović je čestitao događaj, a nigdje nije precizirao kad se je taj događaj desio (ni u prvoj čestitci, a ni u ovoj drugoj). Hoću reći da je rečenica: “Ono što buni zdrav razum jeste činjenica kako je Kavazović moga čestitati dva različita datuma za jedan te isti događaj – rodjenje Isusa.” zapravo brzopleta interpretacija. Ispravno je reći da je Kavazović čestitao jedan te isti događaj na dva različita datuma.

  Nemojte me pogrešno shvatiti, ne iznosim ovo što se smatram nečijim “advokatom”, niti stajem u nečiju odbranu. Svako za svoja djela odgovara!

  Kavazović je 24. decembra čestitao katolicima rodjenje Isaa, jer katolici vjeruju da se ISa rodio 25. decembra. Potom je čestitao ortodoksima 6. januara rodjenje Isaa a.s., jer ortodoksi vjeruju da je rodjen 7. januara.
  Šta je Kavazović mislio i kakvim se hillama služio, i da li je držao “zaključan” kažiprst dok je to izgovorio, nije naše da gatamo o tome. Ono što je Šerijat nedvojbeno utemeljio jeste zabrana čestitanja širka i kufra, a kršćani na ove datume proslavljaju rođenje boga, tj. Božijeg sina, kako vjeruju.

  Komšijski odnosi se mogu održavati islamom legitimnim metodama, a ne čestitanjem širka, ma šta ti u sebi mislio.

  odgovor na: Reis Kavazović uputio čestitku kardinalu Puljiću #28667
  Admin
  Keymaster

  Reis Kavazović čestitao Božić mitropolitu dabrobosanskom Nikolaju

  Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je mitropolitu dabrobosanskom Nikolaju čestitku u povodu hrišćanskog praznika Božića.

  U čestitki Reisu-l-uleme se kaže:

  “Vaša Eminencijo,

  U svoje lično i u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Vama, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim pravoslavcima u Bosni i Hercegovini čestitam hrišćanski blagdan rođenja Isaa (Isusa), neka je na njega Božiji mir i spas.

  Želim da Vama i Vašim vjernicima ovaj blagdan protekne u duhovnom zadovoljstvu i miru. Molim Uzvišenog Boga da u našoj zajedničkoj domovini jača duh međuvjerničkog razumijevanja i poštovanja i da naši vjernici budu predvodnici napora na putu prosperiteta i dobra za sve ljude”.
  [kraj Kavazoviceve poruke]

  Ono što buni zdrav razum jeste činjenica kako je Kavazović moga čestitati dva različita datuma za jedan te isti događaj – rodjenje Isusa. Prethodno je čestitao 25. decembar kao dan rodjenja Isusa (u čestitki Puljicu) a sada 6-7. januar (ortodoksima).

  Ne vjerujem da je Kavazović stava da je Isus rodjen u dva dana.

  odgovor na: Reis Kavazović uputio čestitku kardinalu Puljiću #28283
  Admin
  Keymaster

  Vnko Puljić, kome “uvaženi reis” čestita rođenje boga, je inače poznat po napadima na islam i muslimane. (Vaš komentar)

  …čestitam…veliki blagdan rođenje Isaa (Isusa), neka je na njega Božiji mir i spas.. (komentar Kavazovića)

  Ja nigdje ovdje ne vidim čestitanje rođenja boga! Mislim da ne biste trebali iznositi laži na bilo koga, pa čak i ako je i ova čestitka neprimjerena (ili haram). Vjernik ne smije lagati, a naročito slagati na drugog muslimana!

  U jednu ruku si u pravu Suade, Allah te nagradio! Brat Tagar je možda upotrijebio prejake riječi. Ako bi Kavazović čestita rođenje boga, postao bi otpadnik od vjere, jer je Allahu pripisao sina. Ovako, Kavazović samo potpada pod činjenje velikog grijeha čestitanjem nevjerničkog praznika sa nijjetom razvijanja dobrih medjuljudskih odnosa. Allah najbolje zna.

  odgovor na: Dzenaza po sunnetu Poslanika s.a.w.s. #27659
  Admin
  Keymaster

  We alejkumusselam,

  Pogledaj ova dva videa, u njima je detaljan odgovor i prikaz dženaze namaza po sunnetu Allahova Poslanika sallAllahu alejhi we sellem.

Pregledavate 8 postova - 1 do 8 (od ukupno 8)