Infografika: Gubici šiitsko-režimskih snaga na frontovima u Hami i Halepu za protekli mjesec

710

Medijska agencija Ebaa, bliska džihadskom pokretu Tahriruš-Šam, objavila je infografiku koja prikazuje gubitke šiitsko-režimskih snaga u zadnjih mjesec dana.

Infografika obradjuje gubitke na frontovima u Halepu i Hami.

Prema podacima pomenute agencije, šiitsko-režimske snage su izgubile preko 400 vojnika, dok je preko 1000 boraca ranjeno. Ukupno 23 režimska tenka i 2 BMP su uništena. Takodjer, uništeno je i jedno artiljerijsko oruđe, po jedan buldožer i kamion.

U ovoj ofanzivi Tahriruš-Šam i saveznici su zarobili 2 tenka, 2 pikap vozila, jedan Konkurs sistem i veći broj pušaka i municije.

Podsjećamo, proteklih mjesec dana, Tahriruš-Šam, u početku sam, a kasnije uz pomoć saveznika, uspješno je odbio šiitsko-režimsku ofanzivu u Halepu i sjeveroistočnoj Hami.

Situaciju na terenu je pogoršala i ofanziva IDIŠ-a na položaje Tahriruš-Šama na sjeveroistoku Hame (IDIŠ i šiitsko-režimske snage su ciljali istu teritoriju). Nakon prve slomljene ofanzive, IDIŠ je dopremio još vojnika te u isto vrijeme kada i režim pokrenuo novu ofanzivu na sjeveroistok Hame u težnji da se probije prema Idlibu.

IDIŠ je u zadnjoj ofanzivi uspio da zauzme od mudžahida 15ak sela.

Infografika: Klikni na sliku za pregled u punoj rezoluciji.

Infografika Hama

(Aktivisti/Put vjernika)