Video kojeg morate pogledati: „Islamisti“ se moraju pokajati! (Dr. Ijad el-Kunejbi)

Objavljeno / ažurirano:

Pogledajte i poslušajte jezgrovito, nadahnuto i posve istinoljubivo obraćanje dr. Ijada el-Kunajbija „islamistima“ i širokim muslimanskim masama koji su upleteni u  cionističku igru zvanu parlamentarizam, i u isto vrijeme nudi lijek za bolest u koju su upali.

Šta se to, zapravo, dogodilo u Egiptu? Zašto je svrgnut Muhammed Mursi? Zašto su egipatski „islamisti“ (ihvanije) kreirali ustav koji u sebi sadrži širk – idolopoklonstvo, ibadet nekom drugom mimo Allahu? Kako rješiti aktuelne probleme muslimana u Egiptu i čitavom ummetu?

Na ova i druga pitanja odgovara dr. Ijad el-Kunejbi jezgrovitim i razumljivim govorom koji slušaoca ostavlja „bez daha“ i otklanja mnoge nedoumice i sumnje oko aktuelnog stanja „islamista“ i raspršuje paukovu mrežu opletenu oko muslimanskih umova.

Ukratko, video kojeg morate pogledati!

(Put vjernika)

5 komentari

 1. Kakav licemijerluk od ovog tzv dr. Kako se ponasu licemijerno da me sramota gledat. Najlakse je sad reci trebaju se pokajt i straznjicu u kraj i govorit mi smo vam rekli,sram ih bilo sraam ih bilo kako se Allaha ne boje a pozivaju se jos ko fol i na selefizam. Eto sad nek oni uspostave serijatsku drzavu ako istinu govore imaju 1 godinu ko sejh Morsi,daj da vidimo vise te zagovarace serijata. Ako ne naprave za godinu serijatsku drzavu praaaaavi su lazovi i munafici

  • Oni koji su stava doktora Ijada su uspostavili šerijat u pola Afganistana, velikom djelu Pakistan i Somalije, a također u dijelovima Iraka i Sirije.
   Oni koji su tvog stava nisu do danas uspostavili Šerijat ni na jednom kvadratnom cantimetru, iako o tome trabunjaju decenijama, iako su u odredjenom vremenskom periodu bili i na vlasti.

   Treće, Mursi je svojom rukom potpisao nacrt ustava koji u sebi sadrži širk, a poznata je stvar svakom muslimani, i pismenom i nepismenom, osim onih koje su strasti ili zabluda zanijeli, da nema većeg zla za čovjeka od širka. Pa kakva je to “mudrost” koja ihvanije tjera na širk, ako ne šejtanska.

   Razmisli malo, Mersudine i budi realan. Poduči se vjeri, jer je stvar ozbiljna. Izdvoji malo vremena i pročitaj šta ulema govori o nesudjenju po Šerijatu, a da ne govorimo o propisivanju zakona i ustava koji sadrže širk, a što su ihvanije u Egiptu uradili, naravno iz “mudrosti”.

   http://www.putvjernika.com/sudjenje-po-onome-sto-allah-nije-objavio

   http://www.putvjernika.com/nesudenje-po-onome-sto-je-allah-objavio-i-propis-vladara-u-muslimanskim-zemljama

   • Nemam se namijeru uospte raspravljati ni skim,ja samo zelim znati sto ne uspostavi on serijat u Egiptu i zasto optuzuje druge za svoj neerad,ovi nisu uspijeli eh sad cemo mi uvesti serijat odma i zavrseno u cemu je problem ako je tako kao sto prica.Hajde daaaaaj serijat daj i ja volim serijat. Ja hocu serijat od njih kad tako pricaju i molim Allaha da ih kazni jos na dunjaluku ako u narednu godinu ne uspostave serijat.Malo sam ija procitao sta kaze ulema o tome a i poslusao.Ja samo kazem Realno hajde sad daj serijat ovi nisu znali et oni sad znaju.Lahko je pricat i optuzivat da vidimo dijelo.

  • Mersudine,
   Allah ne opterećuje svoga roba preko mogućnosti. Ako muslimani u Egiptu nisu u stanju da uspostave Šerijat, i da će pokušaj dovesti do samouništenja, onda sa njih spada obaveza.

   Ne može neko, Mersudine, pod krinkom “mudre” uspostave Šerijata propisivati ljudima ono što je Allah zabranio. Kakav je to metod uspostave Šerijata time što se PROPISUJU zakoni oprečni Šerijatu!?

   Kao što rekoh, ako nisi u stanju da učiniš dobro djelo, sa tebe spada obaveza njegovog činjenja, a nemogućnost da učiniš neko dobro djelo ne povlači za sobom dozvolu činjenja harama i kufra.

   Na kraju su ihvanije žrtvovale oko 5000 ljudi egipatskom tagutu, a da ništa nisu postigli! Zapravo, postigli su zatvaranje hiljade mesdžida, a stanje je gore nego u vrijeme Mubaraka.

   Obavezno pročitaj ovaj tekst, nećeš se pokajati, a mnoge ti stvari može razjasniti:

NOVO NA SAJTU

Ruska vojska

Sirija: Šta je sljedeći potez Rusije u Manbidžu?

Ubrzo nakon što je američka vojska počela povlačenje iz sjeverne Sirije ovog mjeseca Rusija je odmah dovela svoje snage kako bi popunila vakuum vojne...
islamske teme kader

Podjela sunneta i hadisa

Preporučeni sadržaj

islamske fetve

Onaj ko sudi drugim zakonom mimo Allahova je poput onoga ko...

Ko sudi drugim zakonom mimo Allahova, pa makar vjerovao da je Allahov zakon bolji, je mušrik1. Njegovo ubjeđenje da je Allahov šerijat bolji (od...

Islamske teme