Reply To: Odg: Nasihat brata ebu muhammeda svakom tragaocu za istinom, RPG-ju, i onma koi zastupaju ista misljenja.

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Nasihat brata ebu muhammeda svakom tragaocu za istinom, RPG-ju, i onma koi zastupaju ista misljenja. Reply To: Odg: Nasihat brata ebu muhammeda svakom tragaocu za istinom, RPG-ju, i onma koi zastupaju ista misljenja.

#11628

Abdullah Hodžić
Participant

Nakon svega ovoga sto je brat ebu muhammed reko, kazem: da ste ista procitali od tih knjiga, koja su na nasim sajtovima, a mogu se i kupit, narucit, ima ih pecacenih, nebi ove nebuloze iznosili,!!!

da ste bili postupili vi, i vase dawije, kako treba bal talibul ilmski, uzeli bi nase dersove, predavanja, knjige, naucili bi sta govorimo, i na osnovi cega zastupamo nasa misljenja ( ne misjenja koja nam pripisujete,i govorite ko na havi, nego ono sto zaista zastupamo, a zapisato je, snimljeno, stampato), manje bi stete bilo, drackanja, nebuloze,carsijske price, i potvore.

medzu nama ima osoba koi su bili blizi nego iko od vas ,, nusretu, porci, i tntntnt, bili kod njih povjerlivi, od emaneta, bili garibi, bili desna ruka, i sta mislis zasto smo otisli!!!!???? ucinilismo ono sto smo nesto od njih naucili a vecinom Allahove milosti prema nama, a to je DA ZUDIMO ZA DOKAZOM, DA SLIJEPO NESLIJEDIMO NIKOGA, KADA NAM DODZE DOKAZ DA SU POGRIJESILI,DA UDARIMO NJIHOVE RIJECI OD ZIDA IL PODA, SA EDEBOM, DA PRIJE NEGO ISPOLJIMO TO JAVI, NASAMO SE SA NJIMA KONSULTUJEMO, UKAZEMO NA ONO STO SMO SHVATILI, a ostalo je vec poznato i tntn.

Jasam skros ubjedzen da je malovas uzelo iz izvora nase stavove, i onda razmislio i uvidio na dokaze, nego samo se culo, prenijelo , rekla kazala, i nanio se a i cini se zulum Allahu, poslaniku i dinu, a mi nismo bitni, hasbunallah we ni,mel wekil.

Suprotno vas, mi citamo, sa izvora uzimamo vase stavove, zato i dolazimo ovde na ovaj forum, izmedzu ostalom, bojeci se Allaha davam zulum ne ucinimo, i dokazom smo ukazali na zblude, greske i tntntnt Pismeno i usmeno, audio, video i tntnt a ogradzujemo se izbrzavanja, greske i tntn POJEDINACA.

Suvise je komentirat vise ove nebuloze, ali kad nemate stida, da napisete knjigu, da iznesete stavove, da pobijete kuranom i sunnetom ono sto zastupamo, a nikad i necete bi iznillah,

kad nemate stida da optuzivate,poput RPG, da mi smo zamislili neka djela, i ucinili smo ih velkim sirkom,kufrom, a oni u osnovi nisu, pa nato tekfirimo, a nidze nam niste ukazali koja su ta djela, hajte dokazite, vallahi kad se nestidite da ovo radite, sram vas i stid bilo, a cekajte, imi cemo cekati, pa da vidimo kakav ce zavrsetak biti, a kazem hasbunallah we ni,mel wekil.

uvjek smo vas zvali,i sad vas zovemo, da se okupimo, da sjednemo, nek sjednu medzu nama naj uceniji, nek iznesu sta imaju, nek se to snimi, nek se to rijesi, kad hocete i dze hocete, al hasbunallah we ni,mel wekil.

kad smo vec tu, zatvorili ste temu koju sam odpoceo, a stio sam davam jos ovo prenesem:

Mezheb ovog RPG i njegovih “sejhova” sa PV-a uopsteno, je jedno od dvoje:

1) ko dozvoli trazenje pomoci od mrtvog jos uvijek nije izasao iz znacenja la ilahe illallah, zato sto je to uradio iz mrklog neznanja.

2) Hejtemi je kod njih musrik, a sejh Abdullah mu je ostavio znacenje la ilahe illallah znajuci da je dozvolio sustinu velikog sirka. Iz ovog neminovno proizilazi da je sejh Abdullah kafir, zbog toga sto je on uceniji od njih, sto znaci da nije opravdan neznanjem.

Zar da mislite da je šejh Abdullah poput vas i vaših “šejhova” pa da ne zna da je ostavljanje velikog širka tj. ikhlaas jedan od šartova prihvaćenosti šehadeta la ilahe illallah i da je kufr u taguta jedan od ruknova tevhida!?

Takodjer, tacka 2. je dokaz da ovi neprijatelji tevhida ne vjeruju da covjek ne moze biti musliman sve dok ne negira znacenje la ilahe illallah onome koji obozava drugog mimo Allaha. Kako god okrenes magarci sa PV-a su nevjernici, da Allah sacuva i uputi ih, jer neprijateljuju i grijese u pitanjima od kojih ovisi osnova islama jednog covjeka.
hasbunallah we ni,mel wekil, wel hamdu lillahi rabbil alemin

Novo na naslovnoj