Ihvanije, Al-Džezira i borba protiv mudžahida

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Ihvanije, Al-Džezira i borba protiv mudžahida

Ova tema sadrži 1 odgovor, ima 1 glas, zadnji odgovor od:  Anonimno prije 6 godine, 5 mjeseci. This post has been viewed 1163 times

Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Autor
  Postovi
 • #8266

  Anonimno

  Ko god je pažljivije pratio izvještaje Al-Džezire, pogotovo one sa žarišta džihada primjetio je jednu pojavu koja neće iznenaditi dobre poznavaoce prilika u islamskom svijetu: Al-Džezira je tajno i javno glasilo moćne sekte koja posljednjih decenija razara ummet – sekte IHVANIJA!

  Čudite se ovoj konstataciji? Ako želite dokaz ovome najbolje vam je da pažljivije pratite izvještaje Al-Džezire o događajima koji su vezani sa ihvajama.
  Tako, Al-Džezira vrlo šturi ili skoro nikako ne izvještava o Novoj egipatskoj revoluciji, u kojoj ljudi ginu, ali ovog puta ne pod sloganima ihvanija, već ehli sunneta. Narod koji je zadnjih sedmica izašao na Tahriru i demonstrirao protiv ihvanijsko-mubarakovske zavjere, kada su ihvanije u saradnji sa vojnim vlastima izbacile iz predsjedničke kandidature selefije Hazima ebu Ismaila, čovjeka koji je javno govorio da će uspostaviti šerijat u zemlji i koji je stekao takvu popularnost među narodom da praktično nije imao protivkandidata na budućim izborima u Egiptu.

  Ihvanije, koje su još tokom revolucije javno izjavljivale da su protiv Šerijata, nisu mogle podnijeti Hazimovu kandidaturu, pa su zajdno sa Mubarakovom vojskom sa kojom šuruju, diskvalifikovali Hazima namjestivši mu “dokaze” da njegova majka nema egipatsko državljanstvo.

  Al-Džezira o ovome skoro da uopšte ne izvještava. Ko ne vjeruje neka provjeri. U Drugoj egipatskoj revoluciji također ginu ljudi, a vojska na demonstrante primjenjuje iste one taktike koje je primjenjivao Mubarak.

  Još dokaza?

  Pogledajte samo kako Al-Džezira izvještava o sukobu u Somaliji, gdje mudžahide naziva ekstremistima i teroristima, a murtede, koji su ustvari poslušnici proihvanijskog vođe i murteda Ahmeda Šerifa, ti murtedi su borci za slobodu zemlje. Čak se Al-Džezira usuđuje da i okupatorske etipske i kenijske krstaše nazove snagama za stabilizaciju zemlje. Zašto? Zato što krstaši pomažu ihvanijama i murtedima u Somaliji! Ne vjerujete, evo samo jedan od dokaza:

  Pogledajte kako ihvanijska Al-Džezira likuje nad smrću mudžahida i hvali krstaše!

  http://balkans.aljazeera.com/makale/etiopske-trupe-usmrtile-17-pobunjenika

  #8269

  Anonimno

  Al-Jazeera Balkan = Prijeratni Yutel.
  Samo sto je sad jos odvratnije. Koga u BiH zanimaju desavanja iz nekakvih cetnickih seoceta istocne srbije?
  I svi su krivi i niko nije kriv za rat u Bosni. Hajmo bratstvo i jedinstvo. To je Al-Jazeera Balkan.

Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Novo na naslovnoj