Reply To: Jesmo li muslimani zato što vjerujemo u Allaha ili vjerujemo u Allaha zato što smo muslimani?!

Nova naslovna forums ISLAM Islamsko vjerovanje – akida Jesmo li muslimani zato što vjerujemo u Allaha ili vjerujemo u Allaha zato što smo muslimani?! Reply To: Jesmo li muslimani zato što vjerujemo u Allaha ili vjerujemo u Allaha zato što smo muslimani?!

#16653
Avatar
Anonimno

Dzematlija post=11942 wrote: ja sam musliman zato sto vjerujem u Allaha. Mislim da ima mnogo onih koji vjeruju u Allaha zato sto su muslimani, to jest neko im je rekao da vjeruju u Njega ali da slabo uce Njegovu objavu.

Dzematlija, ti si musliman zato što si se odrekao širka i mušrika, kufra i kafira, što obožavaš samo Allaha, obavljaš redovno 5 dnevnih namaza, postiš mjesec Ramadan i svoje ispravno vjerovanje potvrđuješ djelima.
Samo vjerovanje u Allaha te ne čini muslimanom, jer je i Iblis prokleti vjerovao u Allaha, ali ga Allah naziva nevjernikom zato što nije izvršio jednu naredbu! Uzvišeni Allah kaže: A kada rekosmo melekima: “Poklonite se Ademu!” – oni se pokloniše, ali Iblis ne htjede, on se uzoholi i posta nevjernik. (Al-Baqara, 34)
Tako da imaš na umu ove stvari džematlija…

Novo na sajtu

nesudjenje serijatom

Da li je nevjernik onaj ko ne sudi po Allahovom zakonu?

Pitanje: Da li se suđenje po onom što nije Šerijat smatra velikim ili malim kufrom? Odgovor: Sva hvala pripada Allahu Uzvišenom, i salavat i selam na Njegova...
vjernici

Osobine vjernika