Reply To: Još jedan medijski cirkus: Većina muslimana podržava Šerijat

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Još jedan medijski cirkus: Većina muslimana podržava Šerijat Reply To: Još jedan medijski cirkus: Većina muslimana podržava Šerijat

#16912
AdminAdmin
Keymaster

Nasib post=12206 wrote: Ne vidim razlog zbog kojeg je problem način na koji pišem imena, ili što su moji izvori na engleskom jeziku, jer iskreno rečeno, jako malo stvari se može naći prevedeno na bosanski, a arapski ja ne znam dobro da bih mogao sa takvih stranica čitati. Ne stidim se, ne ustručavam se, naveo sam imena, zaboravio linkove, a koga interesuje mogao je i sam istražiti preko imena o čemu govorim, ja bih barem tako uradio da me je interesovalo.

Šerijatski princip je da dokaze donosi onaj koji dođe sa viješću. U protivnom, neko može doći sa tvdnjom da je član foruma Nasib špijun, a kao “dokaz” reći: Koga intersuje neka potraži na internetu dokaze. Smješno je tvrditi nešto, a kada ti neko zatraži dokaze reći: Koga interesuje, neka nadje na netu, ja sam linkove izgubio.

Ne hvatam se na greške ‘mudžahida’ jer kao i ostali na ovome forumu dovim Allahu s.w.t., da mudžahidima podari snage, sabura, da dodju do pobjede i islamske države.

Neću konkretno prejudicirati za koje mudžahide doviš, ali ono što postavljaš i što si postavljao na ovom forumu,pod ovim i (eventualno) drugim nikovima može ukazati na vrlo neprijatne zaključke.

Ne vidim potrebu da me se napada na ovakav način zbog pisanja, jer ovo nešto iz moje glave, ne izmišljam, već nešto što kao i mnogi pročitam, pa o tome razgovaram, komentarišem, a ne raspravljam, kako mi je poručeno, niti sam oponent i ne vidim zbog čega bi to bio, osim ako za vas nije oponent svako onaj ko se u svim tačkama ne slaže slijepo sa vama. Po pitanju dokaza ili linkova na teme o kojima se govori, čak i onda kada vam se dokazi donesu vi ih brišete, što je slučaj sa mojim postom na drugu temu (Muslimanska etika ratovanja), vjerovatno jer vam ne odgovaraju iz nekog vama samo poznatog razloga, jer ne dajete objašnjenje za brisanje komentara.

Prije nego postaviš post, pogledaj da nije već postavljen na forumu ranije, jer duplikate brišemo bez obrazloženja. Takodjer, registracijom na ovom forumu ti si se saglasio sa pravom administracije da briše post BEZ OBRAZLOŽENJA. Stoga, nemoj sada kukati za nešto sa čime si se već saglasio. Administracija je zadržala ovo pravo jer se često desi da se postovi dupliraju, ili pak postavljaju neprimjereni postovi, spamovi. Šta bi bilo kada bi se za brisanje svakog od njih davao izvještaj!?

Nisam došao na ovaj forum da bih se raspravljao, došao sam da bih čitao i pisao o stvarima koje me zanimaju, koje me zaintrigiraju, da podijelim svoje mišljenje sa drugima, da podijelim sa drugima ponekad ono što me muči.

Do sada se pokazalo da te najviše muče greške mudžahida. I post koji si postavio u drugoj temi, a koji je obrisan, ponovo govori o sličnoj temi (iako je isti ili sličan post već odavno postavljen).

http://jihadology.net/2013/04/06/the-islamic-world-issues-study-center-presents-a-new-message-from-shaykh-abu-bakr-al-zaylai-urgent-and-open-letter-to-our-amir-shaykh-ayman-al-%E1%BA%93awahiri/
http://www.somaliareport.com/index.php/post/1140
http://www.mogadishutimes.com/index.php?option=com_content&view=article&id=902:open-letter-to-al-shabaab-leader-reveals-yes-there-are-problems&catid=1:qorshe-cusub

Nijedan od ovih izvora ti nije relevantan, jer pomenuti sajtovi nisu sajtovi u koje možemo imati povjerenje.

Nego hajde da pretpostavimo da si ti u pravu te da se neko iz Šebaba buni i optužuje jednog od lidera Šebaba da u nečemu griješi, a niko nije sačuvan od grijeha (osim poslanika). Šta sa ovim? Čemu sve ovo na našem forumu? Hoćeš li ti pomoći mudžahidima tako što ćeš širiti (ružne) priče o njihovim greškama, jer eto, medju mudžahidima se pojavio neko ko nije dobar? Šta ćeš postići sa širenjem priča o nejedinstvu mudžahida? Jedno ćeš sigurtno postići: napojićeš zadovoljstvom srca bolesnika i sektaša. Da li ti je to cilj?

Na kraju, problem kojeg si postavio govori o tome da se jedan od lidera Eš-Šebaba žalio na drugog. Ti si u svom govoru već presudio da je u pravu ovaj što se žali i govori o greškama nekog/nekih lidera Šebaba, bez da si čuo presudu kadije u ovom sporu. Zapravo, ti si uzeo sebi pravo kadije da na osnovi izjave jedne strane presudiš u konfliktu između dvije ili više strana!

Ako postoji problem medžu mudžahidima, a normalno je da može postojati (ashabi su čak ratovali jedni protiv drugih) onda taj problem rješavaju oni sami, i oni koji im pomažu da ga rješe. U protivnom, svako javno trubljenje o problemu je licemjerje ili džehl. Pogotovo kada se o problemu prikljupljaju informacije sa kafirskih sajtova, koji prensu djelić istine kojeg proprate sa stotinu laži.

Dakle, niko ovdje ne tvrdi da mudžahidi ne griješe, ali ima ljudi koji nisu dostojni ni prašine na cipelama mudžahida, pa uvijajući jezicima vrijeđaju mudžahide i optužuju ih raznoraznim optužbama, a mi smo doista siti zlonamjernih optužbi.

Najnoviji članci

Vjernik ne smije biti naivan

0
Ebu Hurejra, radijallahu anhu, prenosi da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, jednom prilikom kazao: "Ne smije vjernik dozvoliti da ga iz jedne rupe...

Pratite nas na Facebooku

5,583LikesLikes