Reply To: Ko se krije iza napada na Bostonskom maratonu!

#16298

Anonimno

muwehhid post=11564 wrote:

Za razliku od vas (kada kazem vas aludiram samo na tebe, da nema neke sumnje) razgledam iznesene dokaze prije nego iznesem odluku, nebitno o kome se radi. Potom umjesto da pametujes de nam ti daj odgovor sta se desilo? Ja pricam osvrcuci se na iznesene dokaze a ti mi prebacujes stvari. Tipicno od osobe koja zeli da svakom loncu bude poklopac, i da zapocne raspravu. Bilo kako bilo izi ci ce istina na svjetlo.

Korisničko ime nemaš edeba prema bratu muslimanu, i drzak si…
One riječi što su mu uputio su upravo argumenti protiv tebe i preče je da se na tebe odnose “da je svakoj šerpi poklopac”.
Brat je takođe iznio svoje mišljenje, kao što i ti iznosiš samo svoje mišljenje, i nije te uvrijedio dok si ti njega uvrijedio…
Stoga boj se Allaha i računaj na Dan polaganja računa kada će Uzvišeni Allah svakom vratiti svačije pravo.
A kako kaže Allahov Poslanik, sallallahu alejhi we sellem, da nije musliman onaj od čijih ruku i jezika nisu sigurni drugi muslimani….
we džezakumullahu hajren

Prvobitno drskost nije izrazena protiv ili na Sebaba vec suprotno. ja sam samo prenjeo ono sto mozes procitati na svim “news” portalima ili pak vecini a Sebab je meni aludirao kao fol da sam ja bio u sred dogadzaja. To sto sam ja iznjeo ono sto plasira vecina mas medija nemoze se meni aludirati ili prebacivati da sam kao fol bio tu KUZIS STA POKUSAVAM RECI ili sam i prema vama sada drzak!?
Ako pogledas ja sam dodao na temu sa dokazima koje prenose mediji a Sebab je uskocio ili da zapocne raspravu ili da poturi drugu stranu, nije bitno, ako je mislio nesto lose ja mu halalim, a ako sam ja krivo njegov odgovor shvatio nadam se da ce i on meni halaliti.

A sto se tice poklopac svakom loncu ili pak kao sto vi kazete serpi to sam mu rekao iz dva razloga:
Jedan sto je samo uskocio u raspravu nedoprinoseci raspravi vec eto samo da se nesto kaze
I pod dva uvidio sam da je napravio mnogo postova (preko 200) pa sam pomislio mora da je skocio i prebacio dvije ili tri na druge teme, ma da to nemora da bude slucaj.

I za kraj vama hvala za podsjecanje na Sudnji dan kao i sami hadis ali vjeruj mi Sebab je siguran i od mojih ruku i moga jezika, najmanje sto sam naumio oko “lonac” izgovora je bilo ako nemas sta dodati na post onda nemoj prebacivati.

Nadam se da sam bio jasan, i ako sam vas uvrijedio nadam se da ce te halaliti, jer Poslanik kaze da Allah nece ukazati milost osobi koja nije milostiva. A prastanje gresaka jednom drugom je ukazivanje milosti.

Novo na naslovnoj