Reply To: Kombuča – Ima li ko iskustva s ovom gljivom i napitkom?

Nova naslovna forums Medicina, zdravlje, nauka i tehnologija Medicina i zdravlje Kombuča – Ima li ko iskustva s ovom gljivom i napitkom? Reply To: Kombuča – Ima li ko iskustva s ovom gljivom i napitkom?

#16640
AvatarAnonimno
Neaktivan

Na ovim Wikipedia kaže da kombuča sadrži kvasac i neke bakterije i da sadrži alkohol.

Evo nekoliko recepata kako se pravi čaj od kombuče, ali upozorenje, napitak sadrži alkohol od 0.5% do 2%, tako da je zabranjen muslimanima. Stranice su na engleskom, ali možete udarit google translate ako imate Google Chrome web browser instaliran.

http://www.coolinarika.com/recept/ljekoviti-napitak-od-tibetanske-kombuche/

Ali mislim da je opet najljekovitije što se može naći na BiH tržištu, a i u cijelom svijetu….

Ulje od Čorokota…

ULJE ČOROKOTA

-ODSTRANITE MASNOĆU U KRVI (holesterol i trigliceride)
Masnoća u krvi dolazi od jetre a ne direktno iz hrane osim manjeg postotka jedući hranu vrlo bogatu mastima.
Djelovanje ulja čorokota na trigliceride je dvojako:
Razgrađuje trigliceride
Stimulira jetru na normalan rad da proizvode potrebne supstance da održava krv čistom i time dovodi do smanjenja udjela prekomjernih mastiu krvi.

– KRVNI PRITISAK DOVEDITE U NORMALU
Ulje čorokota sadrži supstance koje vraćaju elastičnost krvnim žilama i time se one mogu ponovo proširiti. Direktan utjecaj proširenja vena je smanjenje krvnog pritiska, jer srce uvijek pumpa konstantan protok.Ako su vene sužene, srce mora povećati pritisak da bi održavao isti protok, koji je bitan radi ishrane stanica u cijelom tijelu, od unutarnjih organa do kože. Vraćanjem elastičnosti srce nema potrebe raditi na visokom pritisku i jednostavno dolazi do normalizacije.

-ŠEĆER U KRVI NORMALIZIRAJTE
Ulje čorokota vraća krvi i stanicama u tijelu ( npr. mišići, oči, koža ) osjetljivost na inzulin.Ovo znači da se šećeri, koje pojedemo u ishrani, uspješno transportuju na mjesta u tijelu gdje god da su potrebni. Na ovaj način, šećer se ne gomila u krvi i tijelo nije prisiljeno da izbaci visoke nivoe šećera ( vrlo opasno za tijelo i zdravlje ) uriniranjem.

-POJAČAJTE IMUNITET
-ODSTRANITE NADUTOST STOMAKA
-ELIMINIRAJTE MOKRAĆNE INFEKCIJE
-ELIMINIRAJTE KOŽNE OSIPE

Istorija ulja čorokota i njegova sjemena

Posljednji Božji Poslanik, Muhammed a.s., Vjerovjesnik islama, je rekao, preneseno preko vjerodstojnog lanca prenosilaca u hadisu: “U čorokotu ima lijeka za svaku bolest osim za smrt.” ( bilježi ga Buhari ).

NEMA KONTRAINDIKACIJA NI ALERGIJSKIH REAKCIJA!

Selam, nadam se da sam pomogao

Najnoviji članci

Zabranjeno je tražiti vlast

0
Ebu Musa el-Eš'ari, radijallahu anhu, pripovijeda da je jednom prilikom, zajedno s još dvojicom svojih saplemenika, ušao kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem. Jedan...

Pratite nas na Facebooku

5,580LikesLikes