Reply To: Mali

#14979

Anonimno

DrKavgic post=9942 wrote:

Hehe, Kavgicu nismo culi tvoj komentar o tome sto je Francuska napala muslimane Malija nepravedno, al kad treba da branis Francuze onda si tu veliki dusebriznik pod izgovorom ne sirenja krvoprolica, i pod izgovorom u Francuskoj zive muslimani.

Kavgicu molim Allaha da ti srce ocisti prljavstine pa da osjetis slast imana, i da osjetis slast ponosa, i da osjetis velicinu brige za muslimane i ummet.

Verujem da tada ne bi komentarisao na nacin na koji sada komentarises.

Šebabe, kao sljedbenik onog što nam Allah dž.š. poručuje i kao sljedbenik uputa koje nam dolaze od njegovog Poslanika, s.a.v.s., za razliku od tebe koji propovijedaš inovativne stavove u Islamu , itekako mi je stalo do stanja i budućnosti i umeta i u Maliju, i u Francuskoj i bilo gdje drugo. I ko si ti da ti ocjenjuješ moj iman? Moj iman i namjere su između Allaha dž.š. i mene.

Na temu moje brige, Allah dž.š. nam poručuje: “I imetak na Allahovom putu žrtvujte, i sami sebe u propast ne dovodite, i dobro činite – Allah, zaista, voli one koji dobra djela čine.” (2: 195)
َأَنفِقُوا فِي سَبِيلِ اللَّـهِ وَلَا تُلْقُوا بِأَيْدِيكُمْ إِلَى التَّهْلُكَةِ ۛ وَأَحْسِنُوا ۛ إِنَّ اللَّـهَ يُحِبُّ الْمُحْس

A što se tiče ove situacije, na nju gledam tako što se bojim da ćemo više štete nego koristi sebi nanijet. Jedno je branit se u Maliju, a drugo napadat Francusku i slat prijetnje. Zašto dirat u ono što umetu dobro ide? U zadnjih 20 godina broj muslimana je u Evropi porastao sa 30 na 44 miliona. Očekuje se da će do 2030. bit preko 58 miliona. A tek kad to pogledaš procentualno! Do 2010. procenat porasta nataliteta među muslimanima u Francuskoj je bio 2,8, a među nemuslimanima 1,9. U budućnosti se ta brojka očekuje da će biti 2,4 među muslimanima, odnosno 1,8 među nemuslimanima (evo t i gdje se možeš pozabavit ovim ciframa, definitivno nam idu u prilog http://www.pewforum.org/future-of-the-global-muslim-population-regional-europe.aspx) . Ovim prijetnjama o terorističkim napadima samo možemo naudit tome.
Ma cije statistike ti to citas i kome vjerujes, jesi li neki vodovnjak ili ides kod njih, poznajes li buducnost i gajb, imas li ikakvu objavu?
Muslimani civili bilo u Francuskoj bilo gdje nista nemaju sa ratom…

Šebab post=10031 wrote: We alejkumusselam Kavgicu
Nemam vremena da ti odgovorim sada, ako neko od brace zeli da odgovori neka to uradi, ako ne ja cu ti inshaAllah narednih dana odgovoriti.

Ne bih ti preporucio da upadas dublje u raspravu jer on uopste nije na vezu.

Novo na naslovnoj