Reply To: molba za braću koja imaju znanje

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu molba za braću koja imaju znanje Reply To: molba za braću koja imaju znanje

#14938
Admin
Admin
Keymaster

Da bi zdrav razum uvidio da li je neko sektaš ili nije, ne mora poznavati šerijatske propise do detalja. Dovoljno je samo vidjeti sljepoću razuma i mržnju koju sljedbenici sekti ispoljavaju prema sljedbenicima sunneta. Njihova rasprava se svodi na najgrublje vrijeđanje, koje nema veze sa kafirskim bontonom a kamoli sa islamom. Slijepo slijede svog vođu i ono što ne prođe kroz usta vođe, to se odbacuje. Tako vođa, svojim slijepim sljedbenicima sažvače govor pojedinih učenjaka, pa on dobije “ukus” kojeg slijepci gotovo da obožavaju. Tako je bilo sa govorom šejha Fewzana, potom Gunejmana, pa Radžihija, a sada i Hazimija. Svi prethodni, osim posljednjeg su vrlo brzo nakon hvalospjeva o njima postali ni manje ni više nego mušrici, a to isto će i Hazimi, čim “imam muwehhida” otkrije njegove “širkove”, a jedan od “njih” sam naveo u prošlom postu, kada Hazimi jasno kaže da ne odbacuje pravdanje onih koji ne tekfire mušrike iz šubhe, što je po “imamu muva-hida” goli širk.

I zaista, u teškoj je nevolji osoba koja misli da je Allah utjerao u zabludu šehide koji su dali svoje živote zarad Njega, i mudžahide koji se bore da bi Njegova riječ bila gornja, i ulemu koja decenijama čami u zatvorima taguta upravo zbog ispoljenog tewhida, a da je s druge strane Allah učinio nosiocem poslaničke dave nikog drugog do Nedžada Balkana, čovjeka koji živi u srcu kršćanstva, koji je sam priznao da je najmanje jedanput bio u diskoteci i to u vrijeme trajanja “poslaničke dawe”! Ko god vjeruje u ovako nešto, zasigurno ima poremećene parametre razuma i zasigurno o Allahu ima ružno mišljenje i/ili pogrešan stav. Da li je zdravom razumu potreban ijedan drugi dokaz do ovaj!?

A nisu slijepe oči, već srca u grudima!

Novo na naslovnoj