Reply To: molba za braću koja imaju znanje

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu molba za braću koja imaju znanje Reply To: molba za braću koja imaju znanje

#15025
Admin
Admin
Keymaster

muwehhid post=10188 wrote: Brate RPG Allah te nagradio, što se mene tiče ja nemam ni truna šubhe,

Elhamdulillah!

meni je perfektno jasno, nego želim se boriti protiv novotara tamo gdje vidim da ima potrebe… Smatrao sam da teba braniti čast naše braće da'ija jer ih oni javno blate, zato sam postavio video da vidite šta su novo smislili.

Oni godinama skrnave čast naših daija, učenjaka i mudžahida, a naši odgovori na to su im samo povećali zlobu, pa su postali još žešći. S druge strane, mi nemamo živote od hiljadu godina da bi na svaku njihovu zabludu odgovarali. Jednom se dokaže da je lažac – lažac, a poslije toga musliman nema šta da traži kod lašca. Onaj ko ode i kod njega uzima nešto što je najdragocjenije (znanje o vjeri) taj sigurno ima neki mentalni problem i sa njime ne vrijede klasične metode dokazivanja.

S toga, zlatno pravilo u vezi sa sektama jeste da se čovjek kloni njih, a učeni da odgovore na njihove zablude, i to ne mora biti uvijek kada ovi plasiraju kakvu laž, već generalno dokazati njihovu zabludu.

Novo na naslovnoj