Reply To: Mursi je tagut i treba ga svrgnuti

#15644
Anonimno
Neaktivan

inneni minel muslimin post=10870 wrote: zlarna jabuka,da te Allah nagradi, to bi mogao biti neki trag.
al mene brinu onakvi stavovi, kao kod brata taliba.
Prema tome ja kao obični musliman,kome Allah naređuje odricanje od taguta,moram da se odreknem ovog taguta makar nikada ni jedna ulema o tome ne progovorila.-pa ti kao sto si rekao,obicni musliman, ne moras ni prepoznat ni odrec se svih taguta,ako ih ne znas izvagat.
Mene ulema neće uvesti u dženet,-naravno,ali ti moze pomoci znanje koje su oni naslijedili.
naprotiv biće “uleme” koja će bacati u džehenem.-pa nije niko ni rekao da trebas slusati takvu ulemu,nego ispravnu.
Ako on nije tagut neka me neko ispravi Šerijatskim dokazima i ja ću povući svoj stav ako dotični bude u pravu.-ti trebas dokazati da je tagut,i to ne da ti vadis sherijatske dokaze iz knjiga,nego da te dokaze slozi ulema.po meni je ovo stasno sto si rekao.za nekoga za koga se govorilo i smatralo decenijama da je musliman,sad treba donijeti dokaz da nije kafir.
Poznat je govor nekih prethodnika koji su govorili da bi se ulema u spornim pitanjima vraćala na mudžahida radi ajeta.-ulema i neka se vraca na mudzahide, a ne ja i ti.
poznavao sam neke momke koji su vadili dokaze iz knjiga i slusali neke pojedince kojima niko nije posvjedocio da su alimi. i daleko su zaglavili.
da nas Allah sviju uputi na najispravnije i ucvrsti do smrti.amin

Mislim da ulema nije govorila o tome da treba vagati tagute ali mogu ti reći da im priliči stočna pijaca.
Moram se odreći svakog koji dođe do mene.Mursiju i ja i ti moramo posvjedočiti ili Islam ili kufr pa ti izaberi ja sam izabrao i nemogu se praviti grbav.
Na kraju krajeva ja sam taj koji se poziva na ulemu, to je šejhul islam ibn Abdulwehab koji je vladara koji ne sudi po Šerijatu uvrstio među tagute.
A ti sad meni nađi govor uleme koji pobija ovo.
To što je smatran decenijama kao musliman nije dokaz da ne može prestati biti musliman.Iblis je bio musliman Allah zna koliko pa se pomurtedio.
Evo dokazujem ti da je tagut time što kažem da ne sudi po Šerijatu nego po laičkim,proizvoljnim zakonima,koliko dokaza još trebaš?
Poznavao sam i ja momke koji su slušali neke kojima niko nije posvjedočio da su alimi pa su zaglavili duboku smatrajući Erdogana,Saude,Mubaraka,Gadafija muslimanima.