Reply To: O daije šta se desi vašim bradama???

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Zanimljivosti O daije šta se desi vašim bradama??? Reply To: O daije šta se desi vašim bradama???

#15032

Anonimno

Pored tolike fitne kojom su iskusana nasa deca sa svih strana,ne pustanje decu u skole je najmanja stvar koju mozemo uciniti za njih,a kome je tesko da detetu posveti par sahata u toku dana i da ga poducava,i kome je stalo do kafirskih diploma i ostalo…to je druga prica.

Musliman, naravno, prije svega treba da se obrazuje o islamu, i to se od malih nogu čini, i traje čitav život. Ali uporedo sa tim znanjem, muslimanu i ne samo pojedincu, već i zajednici, je bitno da se obrazuje i u drugim, da ih tako nazovem, disciplinama, od kojih će svi imati koristi. Kad je obrazovanje u pitanju, ne radi se samo o tome da dijete nauči da piše. Pa samo treba pogledati unazad i vidjeti šta je sve islam donio čovječanstvu: pravo, medicina, matematika, hemija, fizika, mehanika, samo su neke od stvari za koje su zaslužni islamski učenjaci.

“Uči u ime Gospodara tvoga koji sve stvara. Koji stvara čovjeka od kapi tekućine. Čitaj, Gospodar tvoj je Plemenit, koji poučava peru, koji čovjeka poučava onome što ne zna.” (Kur'an; prijevod značenja; sura Alek 1-5)

Novo na naslovnoj