Reply To: Odg: Abdest, namaz i hidžab u bibliji

Nova naslovna forums Za nemuslimane Dijalog sa nemuslimanima Abdest, namaz i hidžab u bibliji Reply To: Odg: Abdest, namaz i hidžab u bibliji

#11526
AvatarAbdullah Hodžić
Participant

Monoteista Trinitarijanac post=6280 wrote: Za razliku od tebe, ja te ne zovem psom niti osecam ikakav bes zbog toga sto me vredjas, jer covek je kao prekrasni pehar ispunjen losim ili dobrim vinom. I ukus vina govori o kvalitetu vina, tako i reci koje izlaze sa nasih usana, govore o unutrasnjen stanju nase duse, a koja sve to crpi iz vere. :))).

Da, u potpunosti se slazem stobom, jezik je kutlaca a srce je lonac, pa kutlaca uzima ono sto je u loncu. A sad na osnovu ovoga da vidimo moje stanje duse i tvoje stanje duse.

Moje vrijedjanje je bilo upuceno licno tebi, a produkt je bilo vrijedjanja od strane tebe nase savrsene vjere

Monoteista Trinitarijanac post=6280 wrote: Pa mi Hrišćani vas Musliamne zovemo raznim imenima tipa: Muhamedanci, iz razloga što muhamde nije imao niakkav dokaz da je Kuran primio od Boga( osim sto ga je hatidza ubedila da je video Andjela, a ne demona, iako je muhamed hteo da se ubije i baci se u more jer je bio siguran da je video demona), pa smo vas nazvali po onome od koga ste primili Kuran, od Muhameda, Ili jos neznabošci, jer znate da bog postoji i da je jedan, ali ne znate Nal ACIN na koji taj Jedan Bog postoji i da li osoba jedana , dve ili tri. :))) Vi nas zovete nevernicima, što je više ime za ateistu nego za teistu, ali ajde :)))).

Evo ovo je dokaz sta ti krijes u srcu i dusi, a to je nevjerstvo, pa sad da napravimo razliku izmedju moga vrijedanja tebe i tvojeg vrijedjanja nase religije, meni moje uvrijede upucene tebi mogu biti dobro djelo ako sam branio svoju vjeru, a mogu mi biti grijeh ako sam te bezpravno uvrijedio, bez razloga, al nikako moje uvrijede tebi nisu nevjerstvo, a tvoje uvrijede su nevjerstvo bez imalo sumnje.
I razlika izmedju mene i tebe je ta sto ja vrijedjam tebe a ne tvoju religiju, a ti vrijedjas moju religiju a ne mene, pa tvoje rijeci su dokaz protiv tebe.

Nista ovo nije iznenadjujuce, ovim si doneo jos jedan dokaz protiv vas da ste nevjernici, a i onda kad tvrdite da verujete u Boga, tvrdite to onako radi reda, a kad se udje malo dublje u diskusiju onda na vidjelo izadje vase (ne)vjerovanje

Monoteista Trinitarijanac post=6280 wrote: Ako vera treba da bude jednostavna, zašto ne verujes u Zevsa npr.? On je mocan, vrhovni bog, kao i mi izgleda, mnogo je dostupniji od Alaha jer zivi na Olimpu. Zasto ti verujes u Boga kojeg nikad neces videti, pa i u dzenetu ces ga “videti” kao u magli :)) tj, neces ga videti nikad kako izgleda.

ovo ti potvrdjujem da je tvoja vjera, i nemoj da se pozivas na Boga jer vi ne znate sta je Bog, vasa vjera je sastavljena na pricama i bajkama, na mitologiji, i samo povrsno vjerujete, a to si i ovde dokazao.
Drago mi je da si dosao na ovaj forum da izneses svoja gledista na religiju, posto nas sajt posjecuje dosta onih koje smatramo nevjernicima, da se uvjere da vas ne zovemo dzaba nevjernici.

Ako zelis da nastavis da vodis dijalog ovde, ja trazim od tebe da nam pojasnis koje su osnove vase vjere u koje vjerujete, sta podrazumijevate pod obozavanjem, sta je Bog za vas, izjasni se o ovim bitnim stvarima pa da nastavimo nas dijalog, a ja molim Allaha da ti olaksa da shvatis istinu, da ti otvori prsa da se pokoris istini, da se pokoris onome sto je kod Njega Uzvisenog istina.

Zaista je vase vjerovanje uvrijeda za razum sa kojim nas je Allah stvorio, kod nas mala djeca bolje shvataju mnoge stvari od vas.

Najnoviji članci

Tajna koja se mora čuvati i tajna koju je obaveza otkriti

0
Zabranjeno je biti vjeroloman U hadisu se kaže: “Ne sjede zajedno oni ljudi koji nemaju međusobnog povjerenja."1 Sabit prenosi da je Enes kazivao: "Jednom, došao je...

Pratite nas na Facebooku

5,583LikesLikes