Reply To: Odg: Da li je Tesbih novotarija?

#6071
Anonimno
Neaktivan

Nemoj akhi tako žestoko…polahko u osudi člana foruma pod nickom Muamer.
Ima puno uleme koja smatra šehidske akcije zabranjenim jer je to stvar idžtihada među učenima a vjerujem da ima i mnogo braće na ovom sajtu koji svrati s vremena na vrijeme i islambosnu.com; preporod.com, minber.ba, islam-iman.com i da to ne znači da je neko automatski špijun ili obavještajac ili neprijatelj Allahove vjere..

Musliman može da čini određene greške ili da ima pogrešna ubjeđenja iz neznanja, nije nigdje pročitao ili čuo ispravan stav a da ga čuje prihvatio bi ga i radio po njemu..npr. veliki broj muslimana u svijetu smatra demokratiju nečim prihvatljim i lijepim čak pojedini islamski pokreti stoje na stanovištu da će se kroz demokratiju korak-po-korak doći do Šerijata (a znamo da je demokratija moderni vid širka ili dobro umaskirani vid ateizma)..e sad hoćemo li za milione muslimana i desetine islamskih pokreta koji su na ovom stavu (koji je pogrešan nema sumnje) reći da su NEVJERNICI I OTPADNICI OD ISLAMA????

Naravno da nećemo nego imamo obavezu da pozivamo da prihvate ispravan stav lijepom riječju sa jasnim argumentima i mudrim potezima zar ne?Na kraju Allah Svemogući kaže: ”O vjernici, cuvajte se mnogih sumnji, jer su neke od njih grijeh, ne uhodite i ne ogovarajte jedni druge. Zar bi neko od vas mogao jesti mrtvo meso svoga brata? Zar to nije odvratno? Bojte se Allaha, Allah zaista oprasta I milostiv je”! (el-Hudzurat, 12. ajet).

Ja lično na početku praktikovanja časnog dina nisam znao da su ehlu kitabije kafiri i da je njihov kraj ako ne prihvate islam Džehennem i vječno poniženje pa sam podučen ispravnom stavu sa dokazima…

Allah vas nagradio najljepšom nagradom