Reply To: Odg: "Digitalni MAGARAC"

#6548
Anonimno
Neaktivan

Ja sam ranije čuo da se Imran pokajao od sufijske zablude te da se vratio ehli sunnetu, a u ovom predavanju brat Talib citira Imrana da se ograđuje od selefija. Pa koji je od ova dva govora zadnji: onaj u kome se Imran navodono pokajao ili ovaj sada.

Ako je ovaj sada, onda Imran ne uživa niti autoritet islamskog učenjaka, niti autoritet islamskog daije, jer se jasno ograđuje od sunneta Poslanika sallAllahu alejhi we sellem.

Ja ne razumijem braću koja prihvataju ovakve autoritete čak i kada isti jasno i glasno kažu “vi selefije” ili “vi vehabije”. Ako se njegovi stavovi u nečemu slažu sa našim, to ne znači da ćemo prihvatiti autoritet takvog čovjeka, kao da ehli sunneta nema autoriteta pa mora da ih izmišlja. Hajmo onda da i Amiše prihvatimo za autoritet, jer se i oni odruču zapadnjače civilizacije i imaju svoja sela.

Naravno, ovim ja ne poredim Amiše i Imrana, jer je Imran za mene musliman, a oni nisu, ali samo hoću da kažem da je žalosno kada braća prihvataju stavove ljudi koji se jasno ograđuju od Sunneta.

Ovo, naglašavam, važi ako je ovo što se citira od Imrana svježije od tvrdnji da se Imran pokajao od zabluda i vratio ehli sunnetu, mada mi nikada nije predočen tekst ili video o njegovom navodnom pokajanju od sufijske zablude.