Reply To: Odg: Fetva od koje mi se zatresla duša

#6644
Anonimno
Neaktivan

Džuzdžan post=763 wrote:

Moram priznati da je fetva šokirajuća, i da, ako bi se primjenila za naše stanje i vrijeme, onda smo mi duboko obmanuti dobrim djelom današnjih učenjaka i daija. Pogotovo ako se zna da je Ahmed Šakir učenjak prošlog stoljeća, imam ovog ummeta, muhaddis i alim, te da još niko od ehli sunneta nije prigovorio njegovim stavovima. Kako se iz fetve može zaključiti, fetva govori o okupaciji muslimanskih zemalja od strane Engleske i Francuske u prošlim stoljećima.

[b]Pitanje koje ja želim uputiti jeste kakav je šerijatski propis prema ovoj fetvi?[/b] Čuo sam da je fetva vezana za mjesto i vrijeme, pa želim da pitam one koji znaju da li se ova fetva može i smije primjeniti na današnje stanje ummeta? Fetvu postavljam ispod, ne kao pamflet već kao sadržaj o kojem želim da dobijem sud od kompetentnih, jer smatram ovaj forum korisnim za muslimane, jer na njemu koliko vidim učestvuju ljudi koji solidno poznaju šerijatske nauke.

[/b]
(Kraj sadržaja emaila)

Elhamdulillah, meni je ovde jasno ko sunce u po dana! A sto se daija tice nije ni cudo, mada mi ne prija ako su ovo skrivali od nas jer (znas li kakve sam sve varijante imao, koliko je samo imetka bilo na dohvat ruke, subhanAllah…) vide i oni kakav je hal medju nama.

Uglavnom to je to, paaa Bismillah… zasuci rukave paaaaa knjigu u ruke….