Reply To: Odg: FOTO: Razlika između Allahove i šejtanove vojske

#9210
Anonimno
Neaktivan

Remha post=3668 wrote: ne slazem se sa Nedzadom u nekoliko stavova ali nije fer od tvoje strane da uzmes njega kao argument i da pojasnis Zajku i meni ko su gulati beca.

A u kojim se to stavovima ne slažeš sa Nedžadom.

Uskoro ce jacija pa te molim da mi to cim prije pojasnis.

Gulati iz Beča ili tekfri fanatici iz Beča su ljudi okupljeni oko “imama ovog vremena, šejha Ebu Muhammeda”, tj. Nedžada Balkana, koji je, vjerovao ili ne “trenutno najučeniji musliman na svijetu”, kako on sebe smatra i kako ga smatraju njegovi sljedbenici. Dokaz za ovo je činjenica da je Nedžad protekfirio svog učitelja, također haridžiju, Ebu Merjema el-Kuvejtija, a Ebu Merjem je do skora važio kao najučeniji. Dakle, sada je na svijetu najučeniji Nedžad Balkan.

Nakon što si ovo shvatio, trebaš znati da kako on smatra sebe, i kako ga smatraju njegovi sljedbenici, Nedžad je nosilac poslaničke dawe tewhida u ovo doba, jer su svi učenjaci na svijetu, po njima, mušrici i/ili kafiri.

Kada si ovo shvatio, dodaj na ovo činjenicu da je Nedžad Balkan viđen u bečkoj diskoteci, gdje je pored golih žena bilo i muzike i alkohola.

Sada sastavi ovo dvoje: haridžijsku tvrdnju da je Nedžad nosilac poslaničke dawe i činjenicu da je bio posjetilac diskoteke, i istina će ti se sama kazati a ti više nećeš imati potrebe da o toj sekti pitaš ikoga, jer Allah sigurno neće poniziti svoju vjeru tako što će je uzeti od učenjaka koji čame po tagutskim zatvorima decenijama, i od mudžahida koji ginu da bi Njegova riječ bila gornja, a dati je posjetiocu diskoteke. Tvrdnja da je Nedžad Balkan nosilac poslaničke dawe je rezultat lošeg mišljenja o Allahu i Njegovoj vjeri, jer po ovim gulatima (neoharidžijama) ispade da je Allah uzeo vjeru od učenjaka i mudžahida (i mudžahidi su za njih kafiri i/ili mušrici) i dao je ovom posjetiocu diskoteke.

Na ovom forumu je bilo više puta polemisana ova tematika, pa možeš pretražiti forum. Pogledaj i ovaj link i linkove desno od teksta:

http://www.putvjernika.com/Islam-i-dawa/moderne-haridzije-nekoliko-korisnih-savjeta.html