Reply To: Odg: Gledanje turskih sapunica

#7268
Anonimno
Neaktivan

Vekas post=1352 wrote: Na zalost svjedoci smo toga da Turske serije ulaze u svaku kucu pod sloganom Tursko-islamske serije. Ipak,. u tim Turskim serijama nema niceg Islamskog jer to je jedna kopija Zapadnjackog zivota i demonstracija sekularnog zivota. Znaci nema niceg u tim serijama sto cini i sto treba ciniti jednog Turcina muslimana. To me je razocaralo jer mislim da se takve serije nisu trebale snimati i mislim da ce one propasti kao sto su i altinop-americke serije u propadanju. Ono sto me je pozitivno iznenadilo su Indijske serije koje na jedan prkosni nacin promovira Hindu stil zivota gdje prikazuje Hinduse koji se svakodnevno mole gdje prikazuuju cisti Hinduisticki stil zivota. Zatim, i Indijskim serijama nema nemorala ili je smanjen na minimum jer sto je vazno nema poljubaca u usta kao sto to ima u Turskim serijama nego se ljubav zavrsava l;ijepim rijecima i eventulano zagrljajem. ne znam da li ste imali priliku pogledati Indijsku seirju mada cisto sumnjam jer vecina nas brace je zauzeta islamom i ne kazem da su Indijske serije dozvoljene u islamu jer one su haram zato sto prikazuju sistem zivota Hindusa mnogobozaca.

Griješiš Vekasu.
I bojim se za tebe ako te je propagiranje mnogoboštva pozitivno iznenadilo.
Koliko god latino-američke i meksiče sapunice sadržavale razvrata i nemorala sigurno nisu gore od ove Indijske koja se skoro počela prikazivati u kojoj se na šarolik način uljepšava klanjanje isklesanim kipovima.
Koliko god golotinje i sexusualnog sadržaja sadržavale latino-američke i meksičke i turske serije,nisu gore,od mnogoboštva ove Indijske serije,jer širk je zajveći zulum.A sve ove serije nevaljaju i samo umno-uskraćena osoba ih može gledati.

Nažalost ove serije su preplavile TV od rata do danas i vjerovali ili ne,odgajaju nove generacije bošnjaka i bošnjakinja na način koji svaki dan svjedočimo.Pored poticanja na širk i na razvrat potiču na radikalni materijalizam,ateizam,za uzimanje žene kao boga pored Allaha što je jedan specifičan širk u svakoj od ovih serija.Žena se uzdže na stepen božanstva,radi nje se živi,umire,ubija,radi,diše i šta sve neradi.

Tako mi Allaha toliko je prljavštine u tim serijama da bi mogao još mnogo kazati o njima.Čuvajte bračo svoje porodice posebno ženske članove,od ovog medijskog ludila koje zahvača i porodice muslimana.

TV je davno postao kolonizatorska alatka,kojom oni jedan narod odgajaju da budu,latino-amerikanci,amerikanci,francuzi,čifuti,srbi,sve po želji vladajuče strukture.Nemojte da podcjenite uticaj ovog sihra.