Reply To: Odg: Kako Mudzahidi vaspitavaju svoju djecu!

Nova naslovna forums Multimedija Islam video Kako Mudzahidi vaspitavaju svoju djecu! Reply To: Odg: Kako Mudzahidi vaspitavaju svoju djecu!

#13458
AvatarAnonimno
Neaktivan

gariib post=8328 wrote:

Ako si neki Obavestajac ili neka jeftina sluga,hocu malo date “orahatim”da nisam iz Bosne, budi SIGURAN u ovo, ali ako ti je cilj nadmetanje sa nama u ovom Forumu onda si pogresio Adresu,dobro znaj da rasprava cija je pozadina nadmetanje,opovrgavanje,dokazivanje I strast za prestavljanjem vlastitih kvaliteta izvor svih duhovnih bolesti pokudzenihkod Allaha azze we dzell a pohvaljeno kod njegovog neprijatelja iblisa alejhi la’neh.
Ako si dosao za Hajr Insallah naciceh ga, ali ako si dosao za Sher da nas Allah sacuva od tvog sherra I nek ti Allah dadne ono sta si ZASLUZIO.AMIIN

Esselamu alejkum!

Da temu nisam shvatio sa ozbiljnošću koju zaslužuje, ova napadanja od strane pojedine braće zbog razlike u interpretaciji “obrazovanja” djece” bih shvatio k'o lijepu razbibrigu u rijetkim trenucima odmora koje ponkad provodim pored kompjutera.

Evo kako ja doživljavam svoje uključivanje…Izvore Islama znate, tako da ih nema potrebe ponavljati, a nemam vas namjeru ni uvjeravati da li se ja njima vodim ili ne. To je između Allaha dž.š. i mene, a ne ovih mudraca-braće i mene. Allahov Poslanik, sallahu ‘alejhi ve selleme o ovome čime se ja vodim kaže sljedeće: „Pomozi svome bratu i kad je u pravu i kad nije u pravu! – ‘Znamo kako cemo ga pomoci kad je u pravu, ali kako da ga pomognemo kad nije u pravuc’ – upitaše ashabi. – ‘Pomoci cete ga tako što cete ga sprijeciti da cini nepravdu,’ odgovori im Poslanik, s.a.v.s.“ (prenosi Buhari: Poravnanja/4, 3/98) Dakle, to je moj odgovor na optužbe upućene meni, ali i na vaš stav u vezi pripreme djece za “odbranu”. Na kraju krajeva, tema nisam ja ni razlozi zašto sam se uključio na forum već da li je po Islamu i da li je moralno ili ne odgajati djecu s kalašnjikovim puškama ili ne.

Najnoviji članci

Ima dane za napostiti od prošloga Ramazana ali se ne može...

0
Pitanje: Moja supruga ima napostiti nekoliko dana od prošle godine, međutim zaboravila je tačan broj dana koje mora napostiti. Šta da radi? Odgovor: Slava pripada...

Pratite nas na Facebooku

5,595LikesLikes