Reply To: Odg: Konvoj boraca za slobodu u provinciji Ibid…Allahu ekber

#5963
Anonimno
Neaktivan

Ja krenuh od hadisa od Allahovoga Poslanika, sallAllahu alejhi we sellem.

Rekao je Alahovo Poslanik,sallAllahu alejhi we sellem: „Ko od vas vidi neko loše djelo neka ga izmijeni svojom rukom, a ako ne može, onda svojim jezikom, a ako ni to ne može, onda svojim srcem, a to je najslabije vjerovanje.“

I ja krenuh od istog hadisa, pa sam pokušao da ispravim jedno tvoje djelo za koje sam smatrao da se treba poboljšati, ili ispraviti.
Dakle, nije upitno to što si ti ukazao/la na propust našeg brata koji je, još uvijek vjerujem, bez ikakvog lošeg nijeta upisao pogrešne podatke. Dakle, ja nisam tvrdio da je njegov postupak ispravan, već sam vođen hadisom Poslanika sallAllahu alejhi we sellem želio bratu naći opravdanje, prije nego li ga pred narodom obrukam.
Dakle, nije sporno to što si bratu ukazao/la na propust već NAČIN na koji je to ukazivanje izvedeno. Brat je optužen kao da je neki lažov i prevarant, da nas Allah sačuva ovakvih propusta prema našoj braći/sestrama. Nije dakle uljudno ljudima na takav način ukazivati na propuste.
Zar nije bilo ljepše upitati brata kroz šalu: Zar si rođen 2025 godine? ili slično, a brat bis am vidio o čemu je riječ, a ne rječima “Ahlak muslimana je da govori istinu”.
Prema tome, nije moj prethodni post bio odgovor na pitanje o kojem nisam pitan, već želja da se ispravi ono što je pomalo krivo.
Nadam se razumijevanju s tvoje strane, Ghuraba.
:barek: