Reply To: Odg: LAŽOV I SMUTLJIVAC SAMI DŽEKO (Bosnjo-islamofob u sluzbi kafira)

#7290
Anonimno
Neaktivan

Alejkumu sellam brate El Ukab, halali ako sam te eventualno negdje uvrijedio, nemam tako mi Allaha nijet nikog da vrijedzam, volim svu bracu. Ono sto nekad naidze na problem, nerazumjevanje, neuvazavanje nekih misljenja i stavova je uglavnom razlog za nekakvu raspravu.

Zato trebamo svi poraditi na edebu i ahlaku u ophodzenju sa drugim muslimanima i nemuslimanima. Inace od Dawe nece biti efekta, ako neki brat reaguje ishitreno sagovornik ce stici pogresan dojam, moramo postovati sagovornika da bi on nas postovao i na taj nacin mozemo osigurati da ce nas sagovornik saslusati i time budemo mozda sebeb da ga Uzviseni Allah vrati na Pravome putu.

“Svi se čvrsto Allahova užeta držite i nikako se ne razjedinjujte!” (Al-Imran, 103)

Brate Mu_hadzir
Pripazi se da ne pogrijesis u vezi brata Yaseera, on je nas brat, jel bo tebi onaj ko slusa daije Kuduzovica, Ahmetovica, Bosnica i ostale nekakvi spijun koji postavlja nekakve “mine”? Ja znam mnogo brace koji odslusaju nekad neko predavanje od ovih daija, a ovde ima mnogih, samo sto odredzeni to kriju, ja smatram da nema potrebe da neko krije da slusa poneko predavanje i od Kuduzovica, vidis brat Yaseer je iskren, a sta mislis za mnoge koji slusaju kuduzoviceva predavanja i posecuju stranice minber.ba, n-um a to kriju, sta bi rekao za njih?
Pazi dragi brate shubhe su opasna stvar, brat Yaseer je dugo ovde i nema potrebe za takvim sumnjicenjima nas Gospodar nas upozorava da se klonimo sumnjicenja:

„O vjernici, klonite se mnogih sumnjičenja, neka su sumnjičenja, zaista, grijeh. I ne uhodite jedni druge i ne ogovarajte jedni druge!” ( El-Hudžurat 12)

Koliko sam ja razumeo inshallah da nisam pogrijesio, brat Yaseer voli i postuje bracu iz Gornje Maoce kao i svu ostalu bracu ali je primjetio da postoje i oni koji se pripisuju maocanskoj dawi a u ponasanju i ahlaku su daleko od shejha Imamovica i maocanske dawe, kao i da ima i onih koji bez prethodnog konsultovanja sa shejhom Nusretom zure i strce sa odredzenim postupcima po pitanju tekfira, pa time nailaze na raspravu i nerazumjevanje.