Reply To: Odg: LAŽOV I SMUTLJIVAC SAMI DŽEKO (Bosnjo-islamofob u sluzbi kafira)

#7342
Anonimno
Neaktivan

Halide, nemoj da se nađeš uvrijeđenim, ali je brat “obraduj strpljive” u pravu. Nisi našao neke validne dokaze kako bi pobio njegove i dokazao svoje stavove. Interesantno, kada god ti zafale argumenti ti odmah počneš citirati hadise o jedinstvu muslimana.

Niko ovdje ne negira da su Safet i njemu slični muslimani, ali također, provlačiti njihove ideje pod plaštom jedinstva ne bi trebalo da prolazi, jer kao što reče brat “obraduj strpljive” nema potrebe citirati od tih daija ono na čemu se slažemo, jer su stvari u kojima se razilazimo mnogo krupnije i opasnije.

Safet na svome sajtu propagira rješenje problema u muslimanskom svijetu putem demokratije, o čemu možeš pogledati ovdje:
http://minber.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=9721:politika-prava-u-islamu-i-dio&catid=35:vjera-i-ivot&Itemid=54

Ovim se Safet dodatno približio ihvanijama, a o njima, nadam se dovoljno znaš. Ne pije ti eventualni izgovor da je autor teksta neko drugi a ne Safet, jer je Safet glavni na Minberu, a ako se ne slaže sa tekstom ne bi ga objavio ili bi bar odbacio odgovornost.

U stvari, tekst nije ni potrebno čitati ako se ima u vidu da Safet redovno reklamira nacionalističko-ihvanijsko-demokratsko glasilo “SAFF”. Tako mi Allaha, dovoljno je muslimani samo da vidi reklamu SAFF-a na Minberu pa da shvati o kakvom se sajtu radi i kakvi se tu stavovi propagiraju, ali ja ne znam šta je nekim muslimanima pa istinu miješaju sa zabludom.

Safet je autor fetve da se ne trebaju selamiti braća iz Nusretovog i sličnih džemata, a reklamiranjem SAFF-a ima udjela u propagiranju nacionalizma i kufra demokratije. Ako pokušaš da na sajtovima ili forumima koji podržavaju Safeta postireš bilo šta od naših daija, vidjećeš da to neće proći. Pa ako istina ne prolazi na njihovim forumima i sajtovima, zašto bi oni (Safet i kompanija) prolazili na našim sajtovima. Mi zaista nemamo potrebe uzeti ogranke vjere od Safeta kopirajući njegove tekstove na našim forumima i tako ga reklamirati, jer ih možemo pročitati u mnogim knjigama.

A ja još jednom dodajem, dovoljno je muslimanu vidjeti reklamu SAFF-a na Minberu, kao i SAFF-ove tekstove, pa onda shvatiti o kakvom se tu menhedžu radi.

A svjetlo neće imati onaj kome Allah ne da svjetlo!