Reply To: Odg: Muftija Muamer Zukorlić kandidat za predsjednika Srbije

#7724
AvatarAnonimno
Neaktivan

guverner post=1945 wrote: mnogi se ovdje pripisuju daijama, aaa poojma nemaju o njihovim stavovima. Nazovite ih i pitajte dali je kandidatura ovog kafira bila sebeb za spustanje tekfira ili su ga jos ranije iksirali (protekfirili). Svi se brinemo i za bracu i za sajt ali zar nisu vaznije Islamske granice i njihovo cuvanje? A cak da ga i daije nisu protekfirile, paaa vratite se na dersove i vidite cemu nas uce nase daije. Dali tekfir mora spustati samo daija i ucen covjek ili to moze svaki normalan covjek sa jasnim dokazom. Ponavljam nazovite i pitajte dali su ga prije kandidature protekfirili?

Esselamu alejkum we rahmetulahi we berekatuhu

Alejkumu sellam brate
Neznam ko se to pripisuje ako znas reci, znam mnogo brace iz dva dzemata koji su aktivni clanovi i koji se ne slazu sa ovakvom tvojom konstatacijom. Allahove granice se trudi da cuva svaki iskreni Allahov rob.
Bas me zanima koga si ti to pitao. Jer sam ja pitao dva shejha a pitacu ponovo, neznam iz kog si dzemata inshallah ces biti tu da zajedno popricamo sa shejhom i da vidimo koliko to znanja imas o akidi i tekfiru i dali imas pravo kao pojedinac sa takvim znanjem i dokazima da spustas tekfir a pogotovu javno ili u drugome ime ili se pripisujuci nekom dzematu i govoreci da tako misli taj dzemat.
Shejh Idriz je cesto napominjao na dersovima da je prioritet Dawa, pa tako cesto opominje bracu koja pretjeruju u nekim stvarima, na jednom dersu je govorio:
“nemojte misliti ako ste pustili brade i slijedite jos nesto sunneta da sve znate da sami mozete donositi neke propise koji zahtijevaju znanje, ima brace koji su tako mislili pa se deshavalo da izgube vrijednosti ahlaka i pretjeraju u nekim stvarima misleci da tako stite svoju vjeru bez dovoljno znanja, pa su se tako neka braca nesvijesno uvukla u haridzije…”

To zna svako ko je iz shejhovog dzemata i onaj ko iskreno slijedi ovaj menhedz ce biti strpljiv i postovace savjete i znanje nasih shejhova nece samostalno strciti prije nego sto se shejhovi oglase (svi znamo sta se desava kad neko samostalno izleti pretjera u nekom propisu ili postupku).

Najnoviji članci

Kada će se pojaviti pobjedonosna generacija?

0
Sveznajući Allah izvijestio nas je u časnom Kur'anu o određenim osobinama koje mora imati generacija koja želi Allahovu pomoć i vlast na Zemlji.
islamske teme, islam, fetve

Zlatna sredina

Pratite nas na Facebooku

5,589LikesLikes