Reply To: Odg: Muftija Muamer Zukorlić kandidat za predsjednika Srbije

#7825
AvatarAnonimno
Neaktivan

Sellam alejkum
Svi se ovde slazu na Istini brate ex panter, niko ne negira tekfir Subhanallah. Nigde nisam negirao tekfir niti sam primjetio da ga neko od brace negira, ono sa cim se nisam slagao i sa cim se i dalje ne slazem je izletanje javno i direktno spustanje tekfira na pojedinca prije shejhova (to nije nikakvo negiranje tekfira).

Prosli put nisam stigo na dersu ali sam pitao jednog brata iz tvog dzemata. On kaze da je shejh Ebu Tejma za cijelo vrijeme drzao predavanja o AHLAKU I EDEBU i odnosima medzu muslimanima, citirao vrlo jasne hadise o tome i pojasnjavao braci onda prije kraja je usput pomenuo zukurlica i rekao “da zukurlic zeli da bude tagut i da trebamo sankcionisati, upozoriti, opominjati svakog ko ga podrzi (sa cime se apsolutno slazem, jer sam uvijek i na starom forumu upozoravao na njihove zablude, mozes provjeriti ako sumnjas u brata muslimana) tako mi je reko taj brat, kaze shejh nije direktno spustio tekfir jedino je neki brat od prisutnih uzvuknio “on je kafir, on je pas..” dok su ostali cutali.

Tako mi je brat iz tvog dzemata rekao, reci ako nije bilo tako, pitacu drugog brata iz tvog dzemata?

A drugo pitacu ponovo jos jednom shejha Idriza prvom prilikom, dali moramo spustiti direktno tekfir na ovog coveka ili je bolje da se upozorava na njegove jasne zablude kao sto se do sada radilo.
Kao sto vidis vecina ovde brace ukljucujuci i administratore nije direktno spustila tekfir a svi cemo upozoravati i dalje na njihove zablude i kufrove sa dokazima kao sto su ovaj portal i shejhovi do sada bezbroj puta upozoravali.Jel to po tebi negiranje tekfira?

Ebu Hurejre (r.a.) priča da je jedan čovjek došao Allahovom Poslaniku (salallahu ‘alejhi we selleme),i rekao:-“Posavjetuj me, preporuči mi nešto!” Na to mu on reče:”Nemoj se srditi!” Čovjek nekoliko puta ponovi isto pitanje, i svaki put mu je Alejhisselam odgovorio:”Nemoj se srditi” (Buhari)

A sto rece jednom brat RPG slijedi mozda i novi talas napada sa druge strane od kreatora dokumentarca kojeg najavljuju “muslimani po opsadom” moguce da ubace u tom dokumentarcu jos neku potvoru i besramnu laz zato moramo biti spremni i strpljivi za odbranu i upozoravanja na njihove jasne podvale.

Nije ovde u pitanju nikakvo dokazivanje vec iskrenost i Istina, ovde govorimo o iskrenosti i istini, svi se slazu da zukurlic duboko koraca prema kufru da je odavno u zabludi ali se ne slazu sa nacinom spustanja direktnog tekfira, time se zatvaraju vrata za upozoravanja i opominjanja na one koji zele da slijede zukurlica ili se dvoume u tome a takvih je mnogo, za dawu a otvaraju se vrata razno raznim pitanjima na koja mnogi nisu u stanju odgovoriti jasnim dokazom (sto rece hafiz Porca jednom, mnogi od vas brace se upustaju u neke dublje akaidske rasprave a retko ko od vas zna 10 vecih sura u Kuranu napamet a kamoli njihov tefsir), zato trebamo sacekati da se shejhovi oglase po ovom pitanju javno.

“Tražite sebi pomoći u strpljivosti i obavljanju namaza! Allah je doista na strani strpljivih.” (El-Bekare, 153)

“Mi ćemo vas provjeravati, sve dok ne ukažemo na borce i strpljive među vama.” (Muhammed,31)

“Samo oni koji budu strpljivi, bit će bez računa nagrađeni.” (Ez-Zumer,10)

Najnoviji članci

Hindu genocid nad muslimanima: Premijer Indije na polaganju kamen-temeljca za izgradnju...

0
Indijski nacistički premijer Narendra Modi položio je "srebrnu ciglu" (kamen-temeljac) za izgradnju hrama mušričkom bogu Ramu, kojeg obožavaju hindusi, na mjestu gdje je nekada bila Babri džamija u Ajudiji (Ayodhya) u pokrajini Utar Pradeš, Indija, izvještavaju globalni mediji i grupe za zaštitu ljudskih prava.

Pratite nas na Facebooku

5,575LikesLikes