Reply To: Odg: Muftijina zakletva na poštivanje taguta!

#8960
AvatarAnonimno
Neaktivan

Esselamu alejkum ve rahmetulah

Halalite ali opet osjećam potrebu da prokomentarišem.

Halid ibn Velid pre bih reko da je Porca sa Hajrudinom Ahmetovicem i Zijadom Ljakicem, a ne sa Nusretom i Bilibanijem

Shodno tome da se tamo NE nalaze predavanja naših daija, niti se pa nalaze naše daije, ne preostaje ništa drugo osim da je sa ovim ljudima.

Subhanallah koliko god tebi ne stimalo Shebab oni se ipak postuju zato nemoj da govoris napamet i potvaras, cak je shejh Idriz vise puta pominjao hafiza Porcu i njegov jako aktivan i veliki dzemat, saradzuju jako dobro cak su i zajedno sa ostalom bracom bili na Hadzu evo ti i dokaz:

Neznam kako štima Šebabu, ali oni se stvarno poštuju, što opet ne znači da su na istom. Jer poštivanje neistomišljenika se ne vezuje sa opdrškom istog. Vjeruj mi da je šejh Bilibani spominjao i Kuduzovića po znanju u hadisu, kao što je spominjao Abdulmelik Bašića po njegovom sudjelovanju u džihadu, ali to neznači da su na istom. Ima razlike od neistomišljenika do neistomišljenika, a od svih, šejh Porča je dosta drugačiji, uzimajući u obzir njegovo neprozivanje naših daija. A u vezi Hadža, ono što je meni poznato, a to je, da su se oni tamo našli i nisu otišli zajedno, ispravi me ako griješim, a na hadžu, ahi, možeš vidjeti i koga se najmanje nadaš a kamoli šejha Porču.

a da ne govorimo sto iz te kantine koju pominjes se dijele knjige pogotovu knjiga o namazu od hafiza Porce u svim dzematima ukljucujuci i shejh Idrizov, saradzuju jako dobro i koliko god ti voleo da bude drugacije, nece se desiti oni ce se postovati i dalje medzusobno saradzivati.

Ahi nemože se podjela knjiga nazvati suradnja, jer to što je šejh Porča recenzat opet neznači da je podržao šejha Bilibanija niti njegove istomišljenike, a između ostalog u toj knjizi se radi o načinu obavljanja namaza, što ne predstavlja problem među neistomišljenicima. Šejh Porča je odlično odradio dotičnu knjigu i u to nema sumnje, i za sada nema (koliko ja znam) bolje skraćene verzije o namazu. Kako ahi onda da prokomentarišemo Besim Korkuta, zar je Bilibani maturudijske akide, ako se on služi Korkutovim prijevodom?

A od shejha Idriza i njegovog dzemata si jako daleko, poseti malo paltalk sobu put vjernika upoznaj malo bracu ili si dosao ovde samo da sijes fitnu,

Ahi, ja lično poznajem šejha Bilibanija, i poznajem haman cijeli njegov džemat. Ako porediš Šebaba sa šejhom Bilibanijem, to nema smisla jer se primjećuje da je Šebab obični džematlija, dok je Bilibani školovani daija, zato je besmisleno porediti njih dvojicu. A što se tiče Šebaba spram ostalih džematlija, primjećujem da ima informacija koje ne možeš dobiti iz Bilibanijevog džemata, iz nadam se opravdanih razloga, koje ne bih da sada navodim.

Ahi ako mi možeš reći u kom si džematu jer vjerujem da se poznajemo. Posjetio sam mnoge džemate… posebno Bilibanijev i Imamovićev, jer su mi nekako najbliži, ciljam geografski.

Najnoviji članci

50 Poslanikovih sunneta

0
Bio je najljepšeg lica i ponašanja, nije bio previše visok niti nizak. Krevet na kojem je spavao bio je od štavljene kože napunjene...
Bajramska cestitka

Bajramska čestitka

Pratite nas na Facebooku

5,607LikesLikes