Reply To: Odg: Odjeća isticanja

#11255
AvatarAnonimno
Neaktivan

White post=5978 wrote:

Jedan efendic koji mi je josh drag zbog puno dobra kojega ima prisebi i ahlaka zafaljujuci Safetu i njegovoj knjizi doshao je na bajram namaz u europejskom odjelu sa nogavicama do dna peta a drugi je nagingilijo i croatu/kravatu navrat.

Ja se ne slažem sa Safetovim mišljenjem o odjeći isticanja, ali ahi, halali mislim da ne možes reći ”zafaljujući Safetu” neko je došao nepropisno obučen. Safet nosi pantole poprilično visoko iznad članka (kad sam ga viđao zadnjih puta) i obično nosi košulje koje su sasvim uredu, pantole su široke takođe. A ta braća tako obučena su očigledno sami izabrali takvu odjeću, jer da im je Safet uzor u tome, onda im pantole ne bi prelazile članke. Ovo govorim samo da ne bismo kome nepravdu učinili, pa makar to bili i naši neistomišljenici. Allah ti dao svako dobro ahi.

ž
…, oči nisu slijepe, već srca u grudima.(El-Hadždž, 46). Kur”an

Jasam primjetio dasu moji/nashi efendici “meili” i da oni pored ociju plaho nevide niti razmishljaju nego slushaju.Safet je bio u mojoj sredini kao gost efendica i na tom sijelu elaborirao svoj stav o ovoj meseli nepozivajuci se naravno na stavove velikana ovoga ummeta.
Cak je ustao da pokaze kako nanjemu evropski sako lijepo stoji.Naravno pantalone skracene nisu problem ali su problem #srca u grudima# mieli insana pa molim Allaha s.w.t. da svima nama ucini put istine jasnim a svih zabluda ocitim i dana sakloni i sacuva od svake fitne vremena u kome zivimo a narocito danas sakloni i sacuva vremena (u kome mislim dase nalazimo upravo mi) kako kaze nash dragi resul Muhammed sallallahu alejhi weselem:”vremena pobozni neznalica i POKVARENIH UCENJAKA”
Naravnio niti za Safeta Kuduzovica niti bilo koga drugoga necu reci daje ovo drugo jel oni su uceni ljudi a znamo kada ucenjak pogrijeshi dase njemu pishe dobro dijelo a Allahuealemu koje ko odnas a koje medzunama od pokvareni ucenjaka.Neznalice lahko prepoznamo i otkrijemo pa zanas inshAllah od njih nema previshe problema ali se opasnost nalazi u ovim drugim spomenutim u hadisu.
eselamu alejkum.

Najnoviji članci

Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati postigli historijski dogovor, Trump posredovao

0
Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) postigli su historijski dogovor koji bi trebao dovesti do potpune normalizacije diplomatskih odnosa ove dvije zemlje.

Pratite nas na Facebooku

5,569LikesLikes