Reply To: Odg: Pocelo sudjenje bratu Muradu!

#12683
Avatar
Anonimno

Ako je ubistvo onoga koji psuje Allaha ili vjeru kazna od šerijatskih kazni, ona je poput ubistva onoga koji ratuje protiv muslimana, a čije je ubistvo obavezno, dozvoljeno je da bude izvršeno od strane bilo koga.” Šejhul-islam još dodaje: “U većini slučajeva onaj ko vrijeđa Allaha ili Poslanika biva ubijen bez dozvole vladara, to jeste oskrnjavljenje njegovog prava, međutim, na vladaru je da oprosti onome ko izvrši obaveznu šerijatsku kaznu bez njegovog znanja.”
Kršenje prava vladara biva onda kada se radi o validnom vladaru muslimana koji sudi po šerijatu Milostivog. Ako nepostoji takav vladar, već bude od vladara kufra koji porobljavaju narod svojim kafiskim zakonima, u tom slučaju ne biva kršenje prava vladara. Možda je u tome kršenje prava taguta kafira, pravo koje su izmislili lažni nevjernički ustavi. Što se takvog skrnjavljenja prava tiče, dobro nam došlo…zato što je to sprovođenje u praksu odricanja taguta i njihovog kafirskog zakona…i nema boljeg i ljepšeg od takvog kršenja prava.

Novo na sajtu

islamske teme featured

Zašto džini ulaze u ljude?

Nakon što smo se upoznali sa činjenicama o sposobnosti džina da opsedaju ljude, okupiraju njihov razum, dijelove njihovog tijela, ili ljude kao potpunu cjelinu,...