Reply To: Odg: Pocelo sudjenje bratu Muradu!

#12683
AvatarAnonimno
Neaktivan

Ako je ubistvo onoga koji psuje Allaha ili vjeru kazna od šerijatskih kazni, ona je poput ubistva onoga koji ratuje protiv muslimana, a čije je ubistvo obavezno, dozvoljeno je da bude izvršeno od strane bilo koga.” Šejhul-islam još dodaje: “U većini slučajeva onaj ko vrijeđa Allaha ili Poslanika biva ubijen bez dozvole vladara, to jeste oskrnjavljenje njegovog prava, međutim, na vladaru je da oprosti onome ko izvrši obaveznu šerijatsku kaznu bez njegovog znanja.”
Kršenje prava vladara biva onda kada se radi o validnom vladaru muslimana koji sudi po šerijatu Milostivog. Ako nepostoji takav vladar, već bude od vladara kufra koji porobljavaju narod svojim kafiskim zakonima, u tom slučaju ne biva kršenje prava vladara. Možda je u tome kršenje prava taguta kafira, pravo koje su izmislili lažni nevjernički ustavi. Što se takvog skrnjavljenja prava tiče, dobro nam došlo…zato što je to sprovođenje u praksu odricanja taguta i njihovog kafirskog zakona…i nema boljeg i ljepšeg od takvog kršenja prava.

Najnoviji članci

Tajna koja se mora čuvati i tajna koju je obaveza otkriti

0
Zabranjeno je biti vjeroloman U hadisu se kaže: “Ne sjede zajedno oni ljudi koji nemaju međusobnog povjerenja."1 Sabit prenosi da je Enes kazivao: "Jednom, došao je...

Pratite nas na Facebooku

5,583LikesLikes