Reply To: Odg: Rad u firmi ciji su vlasnici nevjernici

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Rad u firmi ciji su vlasnici nevjernici Reply To: Odg: Rad u firmi ciji su vlasnici nevjernici

#8431
AvatarAnonimno
Neaktivan

Akhi ja radim u jednoj firmi čiji su vlasnici nemuslimani a i velika većina uposlenih pored toga što se zove Hasan i Omer, ipak su oni u jednoj dolini a islam u drugoj tj. nema razlike između njih i Petra i Milana.
Imam mogućnost da obavim džumu namaz a što se tiče pet dnevnih namaza sabah namaz mogu obaviti u mesdžidu koji je hvala Allahu blizu moje kuće, jedino podne i ikindija je sporna ali mi je poslodavac omogućio da ih obavim na radnom mjestu a u akšamskom vremenu mi je radno vrijeme već završeno tako da akšam i jaciju namaz isto tako mogu obaviti u džemaatu.

Savjetujem ti da prihvatiš to radno mjesto i da pokušaš na lijep način spriječavati munker koji primjetiš a ako neko ustrajava u činjenju negativnih postupaka pa ti si svoju obavezu skinuo a svako će odgovarati za svoje postupke jer je danas zaista teško doći do radnog mjesta pogotovo ako si vjernik-praktičar sunneta Allahovog Poslanika alejhi salatu ve selam.
Lahko je reći nemoj raditi ovo nemoj raditi ono ( osim ako to nije zanimanje koje je jasni haram ). Allah azze ve džell je taj koji opskrbljuje sva svoja stvorenja ali mi moramo tragati za nafakom i truditi se na tom putu a ne sjediti kod kuće i čekati da padne “ćup zlata sa nebesa”

Ne možemo svi biti pčelari, trgovci i poljoprivrednici ima još halal zanimanja kojima se mumim može baviti bez da krši Allahove granice….+ ako se insan pomiješa sa ljudima može ih savjetovati i pozivati na dobro a odvraćati od zla shodno svojim mogućnostima i time povećati svoja dobra djela i naći zato nagradu kog Uzvišenog Allaha azze ve dželle dok ako sjediš kod kuće, ta je mogućnost mnogo ograničenija ( govorim ti to iz vlastitog iskustva ).Ti opet uradi ono šta smatraš da je najispravnije jer je riječ o tvom životu.

Da te Allah pomogne i učvrsti na putu istine

Najnoviji članci

Habbab ibn el-Erett – učitelj muslimana i strpljivi mudžahid

0
NJEGOVO IME I PORIJEKLO Njegovo ime je Habbab, sin je El-Erettov, a on Džendelov, a on Sa'dov, a on Hazimov, a on Ka'bov, a on...
Kur'an, muslimanka

Biranje životne saputnice

Pratite nas na Facebooku

5,582LikesLikes