Reply To: Odg: Restauriran objekat za cinjenje shirka.

#8160
AvatarAnonimno
Neaktivan

Jaseer 2012 post=2480 wrote: .

Ex PANTER napisao/la:

Allah te nagradio brate Salahudine sto se trudis da ukazes na zablude ovih taguta, samo nekima nije ovo dovoljno dok im Zijo ne potvrdi tekfir ovih zabludjelih sektasa, a posto on upozorava na preterivanje u tekfiru kao po obicaju ce izbeci direktni tekfir na ove ljude vec ce im uopsteno govoriti o propisima tekfira i tako ih i dalje cuvati u lancima zablude.

Prvo Ex PANTER za tvoju informacija, možda nisi znao a evo prilike da saznaš, Zijad Ljakić ima magistrat na Univerzitet Imam Muhammed ibn Saud u Rijadu Visoki institut za kadije odjel komparativni fikh (gdje se izučavaju svi fikhski mezhebi). Godine 2008. diplomira kao kadija i magistar komparativnog fikha. Iste godine upisuje doktorat na istom institutu i odjelu. Trenutno piše doktorsku disertaciju na temu “Nadoknada za štete povrede dionica na berzi”. Ako ti smatraš da je znanje koje se nudi na Univerzitetu Imam Muhammed ibn Saud pogrešno onda između tebe i onog ekstremiste iz Beča nema neke razlike…

A što se tiče tih “lanaca zablude” pa ti si izgleda od onih koji smatraju da su jedino on i njegova džemat spašena skupina, jedini koji su putu Poslanika alejhi salatu ve selam i njegovih ashaba a svi ostali su među onim grupacijama koje će u Vatru, da nas Allah sačuva! Aferim

Da te Allah uputi na Pravi put i otkloni od tebe ekstremizam u koji si upao. amin

Znaci po tebi Jaseere svako ko spomene Zijada Ljakica po onome sto se tebi ne svidja je upao u ekstremizam. Jeli Bilibani upao isto u ekstremizam posto je odgovorio na zablude tvog mr shejha, i izneo mu validne dokaze da pobije njegove zabludjele stavove koje je naucio na istom tom fakultetu kojeg spominjes. Niko ne negira da da se na tom fakultetu stice znanje iz oblasti fikha, tefsira, sire, hadisa, ali akidu da bi naucio u “saudiji” moras da se trudis da ides kod shejhova po kucama.
A inace mene ne zavaravaju titule poput mr. dr. i ostale titule.

@Salahudine tih 2o-ak daija nisam spomenuo jer Ceric je za njih verski vodja i ne pada nikome na pamet da ga tekfiri, a Zija sam spomenuo zato sto su neki miskincici koji su ovde branili tekfir Cerica postavili pitanje o tekfiru tog insana i napisali mu u pitanju da neki tekfire cerica i napisali neuzubillah sto pokazuje njihovu slijepost. I sam on im je odgovorio da niko nije imun da upadne u kufr ko god bio, ali je naravno izbegao odgovor da se izjasni pojedinacno, vec govorio o opstem tekfiru i naglasio za pojedinacni tekfir da nema pravo pojedinac da sam donosi, sto je i ispravno.
Ali kada se radi o stvarima koji su kufr bez imalo sumnje i pojedinac zna da je to kufr u kojem ne moze da se opravda onda je na njega obaveza da spusti propis tekfira.
Šejh Muhammed ibn Abdulvehhab kaže: “Značenje nevjerovanja u taguta podrazumijeva odricanje od svega onoga u što se vjeruje mimo Allaha od: džina, ljudi, drveća, kamenja i sl. Da svjedočiš da je kafir onaj ko to čini i da je u zabludi, da ga mrziš, makar on bio tvoj otac ili brat. A onaj ko kaže: ‘Ja ne obožavam nikoga osim Allaha, ali se neću suprostaviti uglednicima niti kupolama nad kaburovima (turbetima)’ i slično tome, ovaj laže kad kaže ‘La ilahe illallah’ i on nije uznevjerovao u taguta.”
Jaseere posto mene optuzujes za ekstremizam sta bi rekao za shejha koji je ove predhodne rijeci izgovorio.

Osecam potrebu Jaseere da ti odavno kazem da si se ovde uvukao kao uljez da po potrebi po koji noz nam zabijez u ledja, a ovamo glumis da si na menhedzu ove stranice, ali cim ti se Zijo spomene na nacin koji ti se ne svidja onda vise gluma prestaje, tada te sabur izdaje, i onda se izjasnis na cemu si.

Najnoviji članci

Kultura kletve i proklinjanja ashaba i majki vjernika kod šiija

0
Pustimo da sami šijitski autoriteti govore o svom ubjeđenju, ali bez tukje - pretvaranja! Pogledajte pogana ubjeđenja šiizma - idolopokloničke sekte koja se krije iza islama. Šije lažu i potom proklinju najveće svetinje islama.

Pratite nas na Facebooku

5,588LikesLikes