Reply To: Odg: Revolucija . .smutnja ili milost?

#6218
Anonimno
Neaktivan

Allah te nagradio na nasihatu RPG.

Ipak imam za prokomentarisati da mi ne možemo znati ničiji nijjet; jedino može on javno objasniti šta je mislio sa ovim. Ali eto sam primjer je da je rekao da su kopti šehidi, a opet samo značenje riječi šehid ne mora nužno značiti ono što se podrazumjeva kod nas kad kažemo šehid, pa se ovaj u najmanju ruku igra sa riječima.
Ovaj naš Cerić je opet bio jasan po ovom pitanju i rekao da “muslimani nemaju eksluzivitet na džennet” pa sam tako ja vjerovatno pogriješio kad sam rekao da može pod ruku s njim, a Allah najbolje zna.

Ali zašto je šejh Usejmin rekao ovo što je rekao, tj. kad se Kardavi ne bi pokajao za svoje fetve onda bi ga Usejmin dao ubiti kad bi imao taj autoritet, a tako nešto šejh Usejmin rahimehullah ne bi rekao sigurno za nekoga za koga je smatrao da je ostao u okvirima Islama?

Ja lično nemam nikakav razlog da se petljam u to kakvo je Kardavijevo stanje, samo mislim da imam potpuno pravo da potpuno ignorišem insana kako sam napisao, zbog mnogih kritika od strane ehli-sunneta i zbog mnogih kontradiktornosti sa istim.