Reply To: Odg: Situacija u Siriji

#5989
Anonimno
Neaktivan

Ex PANTER post=147 wrote: I kao sada ja bi trebao da se pravdam kao nisam mislio tako i td.
Povoda mi je dalo muamerovo otvaranje teme o samobilackim akcijama, i kako on zeli da nam sada drzi predavanja o nekakvim samoubilackim akcijama, i zato sto smatram da je od onih spijuna koji su najcesci gosti bili na proslom forumu.
A vi “saburlije” bujrum objasnjavajte se snjima neiscrpno, meni je dosadilo da nekome se umiljavam koji je specijalizovan da se kroz Islam bori protiv muslimana.

Mene ne smiješ pogrešno shvatiti niti se ljutiti jer apsolutno ništa loše nisam mislio niti ću. Znaš, stvarnost je stvarnost, nimalo lahka. A ako si upravu povodom kvalifikacije špijun, ko god to bio, dabogda to do smrti i ostao i nikad čovjek ne postao jer ne postoje gori od dvostrukih ličnosti (dvoličnjaci, licemjeri, špijuni…). No, svi smo mi s greškama (ja jesam) i cilj bi bio prije smrti popraviti pokoju, bar ja tako mislim i hoću, za druge ne znam i ne mogu tvrditi jer vidim samo slova, a meni je najdraže kad sjedim s čovjekom, gledam ga u oči i razgovaramo o svemu te tako jedan drugog vagamo i ocjenjujemo. Premda te ne znam, mogu reći, što se mene i mog odnosa prema tebi tiče, Bog meni dao ono što ja tebi mislio. Znaš, meni je više od pedeset godina i kasno mi je da postanem dvoličnjak zarad nekog materijalizma. Da sam imao želju, mogao sam to davno prije postati. A za potpunu provjeru: ja imam ime i prezime, stan i u stanu porodicu, biografiju…, i ništa ne skrivam jer ništa i ne može vječno ostati skriveno. Nisam ovdje zato što nemam drugog posla, nisam sigurno ni zbog loših namjera, naprotiv, a, vala, nisam ni ovisnik o forumima, dakle mogu bez njih, ali volim nešto novo čuti i naučiti, i to je jedini razlog što sam trenutno ovdje i, vjerovatno, ne zadugo. Ako kojim slučajem i na mene misliš kad spominješ špijuniranje jer sam ovdje novajlija, slobodno to reci i ja ću se kulturno udaljiti, poželivši vam što i svojoj porodici – svako dobro.Ne može jasnije, je l’ da?
Živ bio i svako ti dobro.

Selam!