Reply To: Odg: Uspostava islamske drzave!!!

#9239
Anonimno
Neaktivan

Član foruma sa nickom Remha je isključen sa foruma jer se radi o istoj osobi koja je ranije propagirala devijantne stavove sekte haridžija i koja je zbog toga ranije isključena.

citam tamo naprijed u vezi glasanja a jel se i vodja vjernika bira na neki nacin glasanjem pa vidim i egipt i lsmisticka stranka ili kako vec
ako me razumjete znaci da je na neki nacin glasanje neizostavno samim tim kad re recimo bira emir , ljudi se moraju dogovorit ko je za a koje protiv.

Vladara muslimana ne bira narod, već njega postavlja postojeći vladar ili ga bira Šura – savjet prvaka naroda. Ne može djedo u planini koji ponekad pogleda TV i potpisuje se palcem da bira ko će upravljati zemljom, već to čine oni koji su učeni (prije svega u vjeri) i koji poznaju budućeg emira. Ovim ne želim omalovažiti djeda, već samo reći da on nije u stanju razlučiti ko je dobar emir a ko nije, jer niti poznaje dovoljno dobro islam, niti poznaje dešavanja, niti je u stanju da spozna pravu situaciju.

Demokratija je najbolje sredstvo imperijalistima kako bi proširili svoju imperiju. Daš puku pravo glasa, a potom kupiš njegov glas, i eto – tvoj favorit (sluga) je ubrzo na vlasti!