Reply To: Odg: Zukorlićevi Imami o njemu

#6405
Anonimno
Neaktivan

Ex PANTER post=576 wrote: Procitaj temu cijelu od pocetka do kraja, ako ti Allah otvori srce da shvatis neke stvari shvatices, ako ne shvatis ja ti ne mogu crtati.

Pročitao sam skoro kompletnu temu, ali nigdje nisam našao kategorički dokaz koji bi me ubijedio da si u pravu. Zato sam ponovo postavio pitanje.

Da malo manje posjecujes medhalijevske sajtove, ne bi imao shubhi po pitanju pocinioca velikog shirka i kufra.

U zadnjih 6 mjeseci, koliko se sjećam, samo sam jednom bio na jedan medahlijevski sajt, i to informativno radi, ne sa ciljem sticanja znanja i sl.

Evo jednu stvar cu ti spomenuti je dovoljna samo sto ljude poziva na glasanje.

Možeš li mi navesti jednog živog učenjaka ehli sunneta koji tekfiri pozivača u glasanje na parlamentarnim izborima? Ja ću se zadovoljiti samo jednim imenom, Allah ti dao svaki hajr!

Druga je stvar da govori da izlazak na glasanje nije kufr, pa da se pravda ima shubhe, nego on poziva.

Čekaj, ovo je zbunjujuće. Poznat je propis da pozivač u kufr postaje kafir, makar on ne radio taj kufr, ali zar mesela glasanja nema specijalan status zbog raznih šubhi koje ljudi navode? Ako si našao opravdanje za one koji glasaju, te ih ne tekfiriš, zašto nisi našao opravdanje za one koji pozivaju na glasanje, kada i jedni i drugi imaju iste šubhe pri sebi: i oni koji pozivaju na glasanje i oni koji glasaju kažu da to rade zbog izbora manjeg od dva zla i slično.

Na kraju krajeva, koliko mi je pozato, neki dobro poznati učenjaci su rekli da je glasanje za nevjerničkog kandidata na izborima obaveza muslimanima, ukoliko je taj kandidat “manje zlo” od drugog kandidata.

Da se razumijemo, ja sam protiv glasanja na parlamentarnim izborima, i smatram da je to djelo kufr, ali mi nije jasan tvoj stav o tekfiru pozivača i NEtekfiru odazivača, ako isti imaju istu šubhu.

Jer ehli sunnet ne tekfiri murdjije zbog njihovih shubhi po pitanju imana sve doke je teoretski, a cim sprovedu u djelo onda se nisu sacuvali kufra.

Zašto onda ne tekfiriš one koji teoretski tvrde da je glasanje dozvoljeno, a potom praktično izađu na izbore i glasaju?

Kome Allah svijetlo da taj ce svijetla imati, a koga ostavi u zabludi niko ga osim Njega Uzvisenog ne moze uputiti.

Tačno tako! Molim Allaha da nam da svjetlo koje će nam osvjetljavati put do Sudnjeg dana! Amin!